Quantcast

Медия без
политическа реклама

Главният изпълнителен директор на Си Ен Ен напусна

Управлението на Крис Лихт е белязано от уволнения на известни водещи, исторически ниски рейтинги и нисък морал на служителите

07 Юни 2023
БГНЕС
Крис Лихт

Крис Лихт, изпадналият в затруднение главен изпълнителен директор и председател на Си Ен Ен, напусна компанията. Едногодишният му мандат в телевизията беше съпроводен от поредица сериозни грешки, пише БГНЕС, позовавайки се на Си Ен Ен.

"Срещнах се с Крис и той ще напусне Си Ен Ен", съобщи Дейвид Заслав, главният изпълнителен директор на компанията майка Warner Bros. Discovery.

Напускането на Лихт, слага край на бурна година за Си Ен Ен, белязана от уволнения на известни водещи, исторически ниски рейтинги и нисък морал на служителите. Лихт, който определи преживяването като "изключително смиряващо", обеща да се "бори като в ада", за да спечели доверието на служителите. Но ставаше все по-ясно, че мандатът на Лихт като главен изпълнителен директор бързо върви към своя край.

Последният удар нанесе опустошителен материал в The Atlantic, публикуван в петък. Статията, за която авторът Тим Алберта е интервюирал повече от 100 служители на Си Ен Ен, постави под сериозен въпрос способността на Лихт да води организацията към бъдещето.

Заслав заяви, че междувременно ръководният екип ще се състои от Ейми Ентелис, изпълнителен вицепрезидент по талантите и развитието на съдържанието; Вирджиния Мозли, изпълнителен вицепрезидент по редакцията; и Ерик Шерлинг, изпълнителен вицепрезидент по програмирането в САЩ. Дейвид Лийви, който наскоро бе назначен за главен оперативен директор, ще продължи да наблюдава търговските дейности на компанията.

Ключови думи:

си ен ен