Quantcast

Медия без
политическа реклама

Русия удостои с медал Ким Чен Ун

05 Май 2020
ЕПА/БГНЕС

Ръководителят на КНДР Ким Чен Ун беше награден с руски юбилеен медал „75 години от Победата във Великата Отечествена война 1941-1945 г.“ заради почитането на паметта на загиналите съветски войници през 1945 г., съобщи руското посолство в КНДР във Фейсбук, цитирано от ТАСС и БГНЕС.

„В съответствие с указ на президента на Руската федерация, председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун е награден с юбилейния медал „75-та годишнина от Победата във Великата Отечествена война 1941-1945 г.“ за големия си личен принос за увековечаване на паметта на загиналите и погребаните в КНДР съветски граждани, както и за загрижеността относно съхраняване на гробовете и паметниците на съветските воини в Корейската народно-демократична република“, се казва в съобщението.

Днес руският посланик  в КНДР Александър Мацегора е връчил медала на външния министър на страната Ли Сон Гвон в Пхенян. Двамата са провели и кратък разговор, в който "са потвърдили ангажимента си да продължат усилията за изпълнение на споразуменията, постигнати от лидерите на двете държави във Владивосток през април 2019 г., насочени към развитие и укрепване на сътрудничеството", се казва още в съобщението.

По данни на руското посолство в КНДР са погребани 1375 съветски войници..

Ключови думи:

Ким Чен Ун, Русия

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?