facebook
twitter

Първа страница

Противниците на ГЕРБ вече влизат в болница оковани

Правосъдното министерство се оправда, че сложило пранги на Десислава Иванчева "по инструкция"
4062
Фейсбук
Инструкцията за прангите на краката била от няколко години, но беше приложена само за неудобната кметица.

Безобразията по делото на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева - единствената опозиция на ГЕРБ в столицата, нямат край. Иванчева, която през април беше арестувана показно в центъра на София и оттогава е в ареста по дело за подкуп, в сряда беше отведена в болница за изследвания с белезници на ръцете и пранги на краката. Това се видя от видеоклип, разпространен от нейни близки във "Фейсбук". Досега нито терористи, нито убийци, нито рецидивисти са били извеждани с оковани крака. 

"Иванчева постъпи в болница за седмица с цел детайлни изследвания заради тумор на хипофизата, който има от около две години, който вероятно се е увеличил", се обяснява в поста към видеото. "Прокуратурата продължава да се държи с Деси и Биляна (заместничката й Биляна Петрова, обвинена заедно с нея, бел. р.) като с най-опасни престъпници, като със серийни убийци!" Според съобщението Иванчева е окована като Ханибал Лектър, "само маската са пропуснали, но пък я бяха наплашили достатъчно, като й бяха забранили да говори!" Ден по-рано по същия начин от ареста е изведена за прегледи и Биляна Петрова.

От Министерството на правосъдието, което отговаря за охраната на арестите, потвърдиха пред "Сега" и обясниха, че белезниците на ръцете и краката са помощни средства, които се ползват при всеки арестант, който е извеждан на преглед във външно лечебно заведение. И това не било специално отношение към Иванчева. Тези "помощни средства" се ползвали съгласно инструкция от 2013 г. 

"Сега" попита и спецпрокуратурата дали въпросната инструкция се прилага винаги. До приключването на броя отговори не дойдоха. Неофициално беше коментирано само, че прангите и белезниците са задължителни. Иванчева била изведена, защото нужните изследвания не можели да бъдат направени в затворническата болница. 

Близките на Иванчева анонсираха още, че подготвят подписка до правосъдния министър Цецка Цачева за пускане на свобода на арестантките, отвод на специализираната прокуратура и "независимо разследване срещу организираната престъпна група, която извърши престъпление по набеждаване". Каузата им е обречена, тъй като тези неща не зависят от Цачева. 

 

СТРАСБУРГ

Двете жени бяха държани оковани и в съдебната зала по време на делата им по мерките им за неотклонение и никой от съдебната власт не даде приемливо обяснение какво налага това. На първото заседание в спецсъда обвиняемите дори бяха затворени в клетката за опасни престъпници, където не са били вкарвани дори терористи. Вече 4 месеца съдът отказва да освободи двете жени въпреки влошеното им здраве и приложената медицинска документация. Те обявиха, че ще съдят държавата в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

39

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

НОИ обяви ощетяването на 31% от хората за "неутрален" ефект

19.03.2019

Искра Ценкова

2559 13
Созопол внезапно се озова в черния списък на закъсалите общини

19.03.2019

Мила Кисьова

1577 2
Висша служителка на ЕК се самоубила заради натиск да укрива факти

19.03.2019

1808 1

Коментари

Страници

sanivelev
снимка на sanivelev

Самият факт, че службите се престарават е доказателство, че Иванчева е поръчана.

bobongo
снимка на bobongo

А Иванчева дори няма шанс да пусне брада, ако случайно избяга ...

Stern

Шайката трябва да покаже на всеки, който им се опълчи и свали техен избранник, какво го очаква.

Без да им пука за десетките хиляди евра, които после ще платим.

Mitnicharъ

Иванчева е в пъти, пъти, хиляди пъти по-опасна от Брендо!!!!

аман бе

Да не ги плащат те, че да им пука.

mitkomm

Само, че аз, българския данъкоплатец, не искам да плащам обещетение поради некадърноста на някой.Ще ги плащат тия, които не са си свършили работата както трябва!

known

Явно Иванчева е по-опасна от Брендо

Дежурния

По-отвратително и от белезниците е, че гадовете са пратили г-жа Иванчева за лечение на тумор в мозъка в "Майчин дом".

маргаритка2

На хипофизата _заминали са й хормоните.

bobongo
снимка на bobongo

Това истина ли е?

Mladya hqsh
снимка на Mladya hqsh

А някои твърдят, че България е правова държава!?

Седем с един...

Ми "правова" е! Токоз правова, че ходи прегърбена от тежестта на това "право"...

маргаритка2

Да, бе правова...

 

На Правчо държавата.

 

Явно целта е да откачи. 

Примерно цяла България вече знае, че има репродуктивен проблем и прокуратурата и попречи да има дете.

От друга страна, и Меркел няма, голяма работа!

скорец
снимка на скорец

Дано издържат физически и психически. Държавата използва всички средства за да ги смаже тия жени... Липсват категотрични доказателства, обвинението е пълно с противоречия, прилича на скалъпено от някоя гЪрбава калинка.  Въпрос на време е да излезнат и да осъдят държавата, дано само да оцелеят. Виждам че са борбени, дано да има справедливост.

BiBi_an

Целта е да ги побъркат и по възможност да ги уморят...

Както виждаме, взети са всички мерки...

 

inventus

Нито за миг не съм се усъмнил че цялата работа е една уйдурма и поръчка.Всеки ден изплуват факти които го доказват.Ся...че Иванчева по всяка вероятност ги е щавила кандидат инвеститорите...може.Ама да не е само ТЯ? Всички ги щавят.Дори имам чувството че въпросните инвеститори до известна степен се и гордеят със това. И сами си се подлагат.Чувал съм ги такива особи да си се хвалят с това по между си.Въпросът е това щавене на кой какво лично полепва по ръчичките.Щото от нейното щавене всичко е отишло за благоустрояване на района а по ръчичките и както се оказа нищо не е полепнало.Дори и въпросният маркер на полицията дето светел като елха.Което не може да се каже за много други кметове от една много силна за момента политическа сила.Много силна докато не падне.После...не знам дали си дават сметка каква саморазправа ще падне?

FataMorgana
снимка на FataMorgana

Ама, разбира се - до всеки арестант, който влиза в болница /а повечето рЕзко се разболяват/, върви снимачен екип...За да информира  формира общественото мнение...Темата лееекинко се преексплоатира веКе.

 

dimdum

ти не беше ли адвокат/ка? би трябвало да са те учили още във факултета да четеш материалите не през куп за грош. казано е ясно още в началото:

беше отведена в болница за изследвания с белезници на ръцете и пранги на краката. Това се видя от видеоклип, разпространен от нейни близки във "Фейсбук"

FataMorgana
снимка на FataMorgana

Друг не чете или не е усвоил урока за онуй четете - с разбиране, ама нейсе ? 

Убедена съм, че близките на всички "болни" арестанти биват уведомявани за часа на влизането им в болница и отиват там...за да снимат...пък Вие си вЕрвайте на "материалите". Кой Ви пречи? Щом е "казано"...

dimdum

не ти ли хрумва, че тази злочеста жена има адвокат, и че той знае всичко, и че със сигурност близките го спукват от звънене да разберат нещо? включително кога най-накрая ще я заведат за изследване на тумор на хипофизата?

верно, въображение не се преподава. но поне да се предполага може, нали? вариантност на хипотезите му казват некои. ма не секи го владее. особено ако по презумпция защитава некадърната - а в случая, и зловеща - прокуратура.

 

FataMorgana
снимка на FataMorgana

Е, на Вас поне въображение не Ви липсва... Знаете ли обаче - точно то е проблемът на доста хора, които "разсъждават" само с него...

За мен темата е изкуствено поддържана. След като има кой да "информира" т.нар. близки кога да застанат с камера пред определена болница, не е толкоз далеч от ума /при това без въображение/, че има кой да организира и слагането на пранги, тъй щото да бъдат заснети. Не ли? Пуста липса на въображение...

П.П. Правопис, вярвам, все още се преподава?

dimdum
?

искаш да кажеш, че от осв са сложили нарочно прангите, за да бъдат заснети и да се размърморят сички и срещу тях, и срещу прокуратура, и въобще срещу гербавата съдебна власт??

не се бях сетил за тоя вариант

?

 

bobongo
снимка на bobongo

Сигурно Иванчева сама си е сложила оковите на краката, за по-ефектен клип.

order


Лелейййй, ама как са я вързали тая....
Божееее, не можем си представи само, как ли пък ще да са вързани байхУЙя и ЦВИНОКИО, когато му дойде времето!!!!!

Непримирим

Че властта се опитва да си измие ръцете с Иванчева е повече от ясно, но че се опитват и да си забършат и г_за, е жалко и отвратително.

kaLeko

А това,че всички седим дома и само дращим по клавиатурата е повече от отвратително.

Както отдавна съм казал,промяната идва с гол меч в ръка.И отсякани зелки.

Begemot
снимка на Begemot

Свобода за Иванчева! Не вярвам да е взела подкуп, не вярвам, но това е без значение. Съдят я за 70 000 евро.  Какви ли не престъпници и корумепета, бандити, трафиканти на дрога и плът, наемни убийци , даже осъдени на първа инстанция много-апартаментчици - всички минаха без такива мерки, повечето - без кауш ( Брендо! домашен арест!), камо ли с пранги!

SvSophia
снимка на SvSophia

Редакцията, ?! 

А къде са БеХеКата, ХемзинкиУочитата и останалите кривозащитници?

Или се гарантират само за ромски, мигрантски и социалнополови правозащити? 

SvSophia
снимка на SvSophia

Прочее оня, дето си уби детето /непредумишлено убийство като доказан факт/ в непътнотрнспортно произшествие с моторна шейна, не сме го видели в пранги. Даже не сме прочели да е бил задържан. Единственото, което прочетохме, бяха призиви - на практика - в медиите да си мълчим. 

Дежурния

Ръководителят на БХК г-н Кънев се е изказал по темата, известният правозащитен адвокат г-н Екимджиев също, като е споменал името на град Страсбург, Зелените в лицето на г-н Петър Кърджилов също са взели дейно участие чрез разузнаване кога ще се извърши пъкленото дело и са заснели всичко. Засега мълчат само известните юристки г-жа Корнелия и г-жа Мая, но несъмнено и те ще се изправят в цял ръст и ще изрекат "Аз обвинявам!"

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×