facebook
twitter

Първа страница

МВР шефът заплаши гражданите с арести

2415
Полицаи събарят с палки протестиращ при Драгичево, показа видеоклип, разпространен във "Фейсбук".

МВР се изплаши от протестите - във вторник лично министърът на вътрешните работи Младен Маринов призова гражданите да протестират в рамките на правата си, разрешени от закона. Пред БНР той обяви, че е разпоредил по време на протестите полицаите да организират движението и да наблюдават да няма провокатори. Министър Маринов отиде в Сливен за среща с кметовете на населените места, на която те трябваше да обсъдят взаимодействието между местната власт и полицията при осигуряване на обществения ред и сигурност. 

“Няма протест, който да разрешава блокирането на магистрали и главни пътища. Законите трябва да важат за всички”, предупреди Маринов. И отчете действията си около големите протести през уикенда – на 13 души в Добрич ще се търси отговорност за блокиране на пътища, петима са глобените във Варна, двама били задържани в Троян и т.н. В същото време в социалните мрежи се появиха клипове с грубо държание на полицаи.

МВР шефът съобщи, че вече има издадени актове на протестиращи за блокиране движението по пътищата с личните си автомобили. Във връзка с готвените блокади тази неделя на автомагистралите и главните пътища в страната вътрешният министър отправя апел към протестиращите: "Пак призовавам абсолютно всички: протестите да стават съобразно закона, мирно, да не се влиза в провокация с полицията, да се изпълняват полицейските разпореждания, а ние сме там, за да гарантираме това право на всеки един, който протестира законно".

Той отказа да коментира позицията на полицейски синдикат, който обяви, че подкрепя протеста. "Синдикатите? Разговаряйте с представители на синдикатите", обяви той.

"В момента нямаме основание да излезем на протест", заяви по БНР председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. Той припомни, че в началото на годината протестите бяха прекратени. Тогава правителството удовлетвори едно от исканията на полицаите – увеличение на заплатите. "По другите искания и в момента се работи. Не очакваме министър Маринов да успее да разреши тези проблеми в рамките на 2-3 месеца", каза Попов и добави: „За нас би било достатъчно да видим целенасочени действия в посока на решаване на проблемите или минимизиране на щетите, които те предизвикват. Някои разногласия най-вероятно ще продължим да имаме с представители на някои от административните дирекции. Надявам се да успеем в рамките на диалога да стигнем до решения“.

По повод декларацията, с която полицейските служители от синдиката на МВР подкрепиха протестиращите граждани, той уточни: "Не за първи път подкрепяме протестиращи граждани. Готови сме да застанем до всеки гражданин, който защитава свое изконно право – правото на всеки да се бори за по-добър живот, стига, разбира се, това да става със законови средства. Ние също сме хора, ние също сме граждани на тази държава, не виждам защо да не подкрепим тези хора. Полицаят не е от „другата страна“, когато става дума за граждани и служители на МВР – ние сме от една страна. Униформените колеги, които работят, докато хората протестират, изпълняват задълженията си, които са за опазване на обществения ред и защита на живота, здравето и сигурността на гражданите.“

Попов не вижда причина декларацията да бъде посрещната зле от ръководството на МВР. „Би било странно, ако имаме някакви проблеми с ръководството, защото сме подкрепили граждани, които протестират със законови средства“, смята той. 

 

БОЙ
Видео, на което се вижда как униформени гонят мъж и го повалят на земята, обиколи социалните мрежи вчера. Случаят е заснет на кръговото кръстовище на Драгичево, което беше блокирано от протестиращи от Перник. След като двама полицаи събарят протестиращия с палка, се намесва трети полицай, който бута единия от колегите си, за да спре боя.

12

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

10 лв. за жертва е обезщетението за катастрофата край Своге

22.05.2019

Мила Кисьова

400 4
Партиите нагло лъжат за субсидиите си
Бойко Борисов не е декларирал постройка към къщата си в Банкя

22.05.2019

ТАНЯ ПЕТРОВА

743 8

Коментари

Гларyс

Ами да пробват да пуснат жандармерията срещу хората. Те тогава ще излязат и най-заспалите...

Тиквата е пътник...

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Тая семпла фуражка е готова да прати швейцарските гвардейци срещу гражданите на Париж , против поскъпването на хляба? Тук ье се танцува!

juniper

Готов je!

Антей

Ъхъ,

точно така -

 

 Няма протест, който да разрешава блокирането на магистрали и главни пътища.

Законите трябва да важат за всички", предупреди Маринов.

 

Ми да видим как важат за всички.

На 4 януари тази година 

кметовете (!) на Симитли и Банско  начело на блокада на главен път Е79

в защита на втори лифт в ски-курорта.

За няколко часа и огромно задръстване.

Вижте ги има из мрежата.

Пък Цецо и Цецка бяха на първа линия при блокадата

на главния път Разлог - Гоце Делчев край Банско.

Помните ли?!

 

Второ, няколко поредни години гръцките фермери не само блокираха,

ами направо затваряха

прохода Промахон при ГКПП Кулата. 

И ГРЪЦКАТА полиция,

някои има ли спомен, дали заплашваше родните си фермерите?!?!?

...

 

Неокачествимо е отправянето на "заплахи с арести" към сънародниците ти,

данъкоплатците, работодателите ти,

защото 

... искат да живеят ЩАСТЛИВИ в собствената си държава!!!

 

И да не бягат от Родината си...

!

 

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

Младенча първо да си каже бил ли е шофьор на Мето Илиенски.Щото като гледаме по клиповете,как подопечните му пагонлии БИЯТ! граждани,туй навява на мисълта,че във въпросното ведомство си я карат по мутренски.И в тая връзка -АБЕ,КЪДЕ Е БАТКО(БАЙ ОНУЙ)?За един приятел питам,не че нещо....

Седем с един...

"Пак призовавам абсолютно всички: протестите да стават съобразно закона, мирно, да не се влиза в провокация с полицията, да се изпълняват полицейските разпореждания, а ние сме там, за да гарантираме това право на всеки един, който протестира законно".

Ся, ако поразсъждаваме върху горния призив, ще установим, че протест съобразно закона и не обезпокояващ полицията да си върши работата, би трябвало да изглежда горе - долу така:

Затваряш се у къщи, закепенчваш прозорците и вратите, няма да закичваш плакати и знамена, щото ще нарушиш фасадния интегритет на панелката, тихичко почваш да мърмориш "Аз протестирам, аз протестирам, аз протестирам..." за да не безпокоиш съседите, които могат да извикат полиция, че им нарушаваш спокойствието. Да не забравиш да изключиш мобилния си телефон чрез изваждане на батерията, че Цецо може да те чуе и да обвини бесепето, че е организирало домашни протести...След всичко това става "и вълкът сит, и агнето цяло..." ...И най-важното, протестът ти е напълно демократичен, щото нито нарушаваш закона, нито пък караш полицаите да се грижат за здравословното ти състояние чрез палки, струи вода или гумени куршуми...Ми демокрация Е, БЕ!

генек

М - това му е работата, толкова му е акълът... Ако беше умен - нямаше да е пазвантин на мутри... И сега също...

-------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Диагностик

Нека някой познавач на материята (не платен трол!) да обясни, как постъпва полицията в САЩ, Германия, Русия, Франция..., когато някои решат да затворят магистрала в знак на протест срещу мизерното си съществуване. При това, ако 1/5 от тях или организаторите им имат съдебни дела и затвор.

Гявурина

Аз съм селянин , така че гражданските арести не ме касаят......

Диагностик

Гражданската отговорност също не Ви лови.

HBK

Назначаването на г-н М. Младенов, професионален милюционер (и шофьор) за Министър е предвидлив ход от страна на Банкянското величие, което с безпогрешния си инстинт усещаше мириса на приближаващата се заплаха – гражданското недоволство. От ченгето-министър не се очакват политически решения, а само полицейски действия (и разбира се лоялност). Дано набеденият „министър” да съзнава не само задачата си, но и съдбата си  – употребен и изоставен. Примерите са толкова многобройни, че не си заслижава да ги изброяваме.

 

P.S. Формално ченгето-министър е право: Гражданите трябва да уважават законите. Той, обаче, не осъзнава и обратното – Законите трябва да улесняват Гражданите. Когато „Статуквото” стане толкова перверзно, че Законът запоне да противоречи на Моралът, тогава възникват Революциите. „Министърът-ченге” едва ли е усетил, че тук вече не става въпрос за нарушение на „законите”, а за Гражданско неподчинение, което е протест срещу Конституцията. А това си е Революция. Действието е известно, повтарящо се и саморегулиращо заболяване откакто свят светува и има човешки същества и общества.

fisherman

 Помолен да коментира новите назначения в състава на кабинета, президентът определи предложеното ръководство на Министерството на вътрешните работи като парадоксално. „Премиерът маха министъра на вътрешните работи заради „мърлявата“, както той се изрази, работа на полицията, а по закон тази мърлява работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който пък съответно заради тази „мърлява“ работа се предлага за министър. Аз не разбирам това“, заяви Румен Радев и допълни, че оценка за останалите нови лица в правителството следва да се направи първоначално от парламента, а след това на основата на свършената от тях работа.

 

Престъпността у нас намалява, а полицаите разкриват 98% от убийствата, съобщи вътрешният министър Младен Маринов в ефира на БТВ. Така той отговори на президента Радев, който през месец септември нарече работата на МВР мълява.

 

Е,що се сърдиш на Президена, искай сметка от шефа си, даже и от Мето, ако знеш къде е де.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×