facebook
twitter

Първа страница

Германската прокуратура пита за условията в затворите у нас

След ареста на Северин Красимиров за зловещото убийство в Русе проговори и човекът, който го е закарал в чужбина
1321
бТВ
Майката на Северин разказа, че синът й е признал за извършеното.

Българските власти трябва да отговорят на запитване на германската прокуратура дали затворите у нас отговарят на минималните европейски стандарти. Едва тогава ще се вземе окончателното решение за екстрадицията на Северин Красимиров, арестуван за убийството на тв водещата Виктория Маринова, съобщи говорителят на прокуратурата в град Целе Бернд Колкмайер, цитиран от БНТ. 

"Има европейски стандарти като минимален размер на килията, условия в нея и така нататък, очакваме българските власти да ни пратят потвърждение, че затворите ги изпълняват, и ще се произнесем“, казва той. Разрешението за предаването на заподозрения зависело от писмо на българските съдебни органи, което все още не е получено.

Ден след ареста в Германия на 20-годишния заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе Северин Красимиров се появиха съмнения, че има и съучастници. Версията е неофициална и се лансира от хора от ромската махала, които познават арестувания. Те твърдят, че вечерта преди убийството той е бил взет с кола от двама свои приятели, с които са отишли на рожден ден. За тях обаче досега разследващите не са говорили и не се знае дали са разпитвани или арестувани. Не е ясно и защо не беше споменато, че Красимиров не е пътувал сам до Германия. По информация на Нова телевизия с него е имало още един човек, който след това се е върнал в България.

„Той е бил с други хора. Защо не казват от Селеметя (съседна ромска махала) за беемвето, дето е дошло да го взема оттука. Не им знам имената. Не е единствен, той е 20 кила с мокри дрехи. И това убийство не е станало току-така, това си е организирано. Тези, които са дошли да го вземат с колата, те знаят, знаят за какво са го направили. Не може това момиче да отиде там и по случайност и те да отидат да я хванат и да я изнасилят по най-долния начин“, заяви жител на махалата пред bTV. Той разказа, че заради страх от отмъщение голяма част от жителите на квартала се изнесли. Останалите пък били въоръжени.

За извършеното престъпление са знаели почти всички от махалата. Отново заради страх, че невинни може да пострадат, лелята и жената на Северин бяха принудени от съседите си да говорят пред телевизиите. Двете жени разказаха, че са го видели с кръв по дрехите. Жена му не го попитала нищо от страх.

Заподозреният е признал пред майка си за извършеното, разказа тя по Нова телевизия. Обяснил й, че е бил пиян и дрогиран. „Той призна, дето направил... той на пияна глава и надрусан много. Той каза: „Аз, майко, нищо не помня“. Призна си, почна да плаче пред мен“, каза Надежда Красимирова. Според нея синът й бил с умствена изостаналост и вземал хапчета.

Нова телевизия цитира човека, извел Северин от България. Синан е помогнал на предполагаемия убиец да избяга в Германия. Кара го с колата си до Хамбург. Двамата се познавали от махалата. Синан твърди, че през целия път Северин не казал, че е изнасилил и убил Виктория. 

"Беше през цялото време мълчалив. 30 часа карах. Говорихме си общи неща. За толкова часове да е говорил половин час", разказа той. Разбрал, че е возил заподозрян за убийство, едва когато го оставя в Хамбург и германската полиция започва да издирва и двамата. Синан се прибрал в България, за да даде показания, не е задържан. Той видял Северин и на рождения ден в нощта преди убийството. Празнували до сутринта. Северин си тръгнал сам, бил "пиян, но не толкова много".

 

КРИТИКА

Германската полиция е реагирала прекалено бавно на искането на българските власти Северин да бъде задържан, заяви вицепремиерът Валери Симеонов в Казанлък, цитиран от Канал 3. Според него на германските служби са били нужни няколко часа. „От три области се събраха, мобилизираха всички части, за да съберат кураж да влязат там. От България дистанционно им се казваше: „В този вход е, на този етаж е, така е облечен“. А голямото им притеснение за влизане в този 4-етажен блок беше, че бил населен с папуаси. Те под това разбират всякакви етноси, които са опасни от тяхна гледна точка“, заяви Симеонов. Оценката му рязко се размина с мнението на германските разследващи. Според шефа на криминалната полиция на Германия Фредо де Врийс, цитиран от германската преса, подчинените му са свършили страхотна работа за възможно най-кратко време. Той посочи, че от получаването на сигнал от България до ареста са минали едва няколко часа. Бързо била пратена мобилна група от командоси плюс допълнителни сили на полицията в Люнебург.

 

ТАЙНА

Полицията и прокуратурата продължават да не изясняват въпроса защо съобщиха за убийствата с над 24 часа закъснение. Въпреки че тялото на жената е открито в събота по обед, за нейната смърт беше съобщено чак в неделя следобед. Дори при намирането на шестимата убити в Нови Искър на Нова година информацията беше съобщена веднага. 

14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ и "Атака" искат да орежат парите на отсъстващите депутати
Французин поведе в надпреварата за европейски главен прокурор

22.02.2019

321 2
Европейска анкета създаде джендър напрежение в училищата

Коментари

wreckage
снимка на wreckage

?

?

?

?

?

?

„От три области се събраха, мобилизираха всички части, за да съберат кураж да влязат там. От България дистанционно им се казваше: „В този вход е, на този етаж е, така е облечен“. А голямото им притеснение за влизане в този 4-етажен блок беше, че бил населен с папуаси. Те под това разбират всякакви етноси, които са опасни от тяхна гледна точка“, заяви Симеонов.

 

indiec

Бързо била пратена мобилна група от командоси плюс допълнителни сили на полицията в Люнебург.

 

И това в Германия? И за ареста на един, който тежи 20 кила, както казват?

Какво не ни казват още?

 

S luncho6
снимка на S luncho6

Дали са пратили танкове и хеликоптери не пише, но е сигурно - как иначе ще са го задържали? 

Butch
снимка на Butch

Синан е помогнал на предполагаемия убиец да избяга в Германия. Кара го с колата си до Хамбург. Двамата се познавали от махалата. Синан твърди, че през целия път Северин не казал, че е изнасилил и убил Виктория. 

На това в САЩ му казват "an accessory after the fact". Щяха да го обуят яко, но Европа е обречена и всичко минава. Конспирацията също.?

Сега ще има адвокатски тъпотии, какви ни са затворите и други хватки. Младата жена вече я погребаха. Нея вече не я интерисува това.

Европа гребе срещу течението на лайняна река. Без гребла. (по Joseph Heller)

маргаритка2

Много са ни добри затворите!

Който е бил веднъж обикновено се връща пак!

маргаритка2

И какво правим ако не ни одобрят?

Седем с един...

Ми ще им обещаем да го турим в 5-звездна килия с южно изложение, телевизор и интернет...па после ще видим. А както казват знаещи хора, таквиз много ги "обичали" в пандиза и ще бъде обект на "страстна любов" от много мераклии зад решетките...

маргаритка2

Изисквания за площ и условия...

 

Може да го сложим в кабинета на Мама Цеца за площ, а за условия ще направим обществена поръчка за телевизор... Ако не се намери роднина да открадне един...

 

Да си се излежава там.

 

Обаче пак проблем - не са изпрани пердетата.?

Седем с един...

Пердетата да са кусура! Обществена поръчка за изпирането им, с ДДС и всички останали екстри. Надявам се германците да са доволни, че ще му се предоставят условия като на оня, Брейвик ли беше, дето изби 70 човека. И ще му гарантираме правата на малцинствен етнос с всичките му особености...Даже и съкилийниците му ще му гарантират...е, сещай се какво...

bay Dragan

Ние имаме и екстри - бай Ставри.

stratsimir6

Никъде обаче не прочетох да се споменава, кога е настъпила клиничната смърт на жертвата. Защо ли ...?

vvatkov

   Кука виси ли от тавана?

Vinkel

Начи, ако на германците не им аресва какви са условията на тукашните затворници и искат да им помогнат, да си ги зимат и благоустрояват където и както си искат...баси и простио народ..!

 

аман бе

"...Жена му не го попитала нищо от страх..."

Оказва се, че "детето" и жена имало...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×