facebook
twitter

Първа страница

Фандъкова е преувеличила с 5 месеца срока за ремонта на "Графа"

Общината се сети да информира засегнатите граждани и фирми за обекта с половин година закъснение
2594
Илияна Кирилова

Краят на ремонта на "Граф Игнатиев" не се вижда, а всички предупреждения за драстични глоби при всеки ден забавяне се оказаха празни приказки. По договор работата трябва да приключи до март 2019 г., поради което за забавяне не може да се говори. Това обаче общината призна едва вчера, след като "Спаси София" отбеляза шест месеца от започването на злополучния ремонт с остро питане къде са глобите, които би трябвало да са наложени на изпълнителя за забавянето.

Организацията публикува видео с участието на кмета Йорданка Фандъкова от началото на ремонта. "Разделихме проекта на два етапа. Първият етап е цялостна реконструкция на улица "Граф Игнатиев" заедно с участък от ул. "Солунска", а вторият етап е ул. "Шишман" и ул. "6-ти септември". Вторият етап остава за следващата година. Първият очаквам да бъде изпълнен най-късно до средата на месец октомври", казва на записа Фандъкова. В редовните си изявления колко строго държи на качеството тя обича да цитира неустойките, които изпълнителят дължи за просрочие - по 240 000 лв. на ден. Сега обаче се оказва, че те няма как да бъдат наложени, въпреки че и в началото на ноември "първият етап" е далеч от приключване. Гледките по "Графа" по нищо не подсказват, че може да се изпълни и обещанието на общината поне трамваите да бъдат пуснати от средата на ноември.

На този фон потърпевшите от ремонта фирми се оплакаха, че бизнесът в района е на 80% фалирал, а малцината оцелели едва успяват да покриват наемите си. Хората настояха през медиите някой да им даде ясни разчети докога ще продължи работата по улицата, а част от тях настояват и за компенсации, напр. чрез безплатно тротоарно право за даден период. ГЕРБ набързо организира среща със засегнатите тази вечер, за да търси решение на проблемите им - половин година след старта на ремонта.

БЕЗ СРАМ

За закъснялата си реакция ГЕРБ хвърли вината на партиен враг - кмета на района Мария Ачкова, издигната от РБ. Ачкова открито зае страната на гражданите, когато се видяха първите безчинства по "Графа", и заяви, че е предавала всички сигнали за неуредици на голямата община. Сега обаче ГЕРБ смята, че именно тя е виновна, че не е уведомила гражданите как протича ремонтът, въпреки че нейните функционери не пропускат показни проверки на обекта. "Би трябвало всичко това, което се обсъжда на ежеседмичните оперативки на кмета Фандъкова, да бъде свеждано до знанието на гражданите. По никакъв начин не искам да оневинявам това, че ние сме направили известни пропуски, но искам ясно да кажа кой какви отговорности носи и да ги носи", заяви Малина Едрева.

21

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Натрупаното за втора пенсия отново падна под 3000 лв.

16.02.2019

Йоана Петрова

4984 6
Новите касови бележки за горивата са имитация на прозрачност

16.02.2019

1289 5
Тръмп не се отказа от извънредното положение заради стената с Мексико

16.02.2019

327 7

Коментари

wreckage
снимка на wreckage

По договор работата трябва да приключи до март 2019 г., поради което за забавяне не може да се говори. 

защо ѝ трябваше да лъже, че ремонтът приключва сега?

rurade
снимка на rurade

Почва ремонта на ремонта ли?

Ако не беше за плач,щеше да е смешно...

jarret

Днес минах оттам. И през март няма да свърши. А какво ще се покаже като свърши, не ми се мисли.

ablepsia

е преувеличила с 5 месеца срока 

 

Как се преувеличава срок???

маргаритка2

Ми като се подвизаваше пред нас имаше огромни табели и оптимистични речи, че след 6месеца всичко ще е оправено, и "извинете за ВРЕМЕННОТО неудобство".

После се оказа, че това било само за тръбите, после водопроводи, токове и т.н., па асфалтиране, па промениха мястото на улицата, па наводнение и ремонт на ремонта...

С една дума - две години тормоз.

РимскотоVIIилиВиАйАй

Много полезни съвети:

А прессу вообще лучше не читать. Они все живут на деньги спонсоров и печатают по их указке.

Как правильно читать новости?

Бывший главный редактор Lenta.ru Галина Тимченко специально для «Афиши» сфор­мулировала правила о том, как правильно читать новости, которые стоит за­помнить каждому читателю современных СМИ.

01. Не верьте заголовкам. Они написаны для привлечения вашего внимания и обычно не несут серьезной смысловой нагрузки. Более того, зачастую заголовок противоречит содержанию...

https://bulochnikov.livejournal.com/3637785.html

kaltinkov

Нема нищо страшно, сега ще довтаса са бахурчето и ще оправи си-чко, и релси, и павета... си-чко... ще стане муцка. Нищо от изнесеното в статията не е вярно, само лъжи и клевети. 

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

И ловките бахури и други подобни мълчат като п**ки за такива теми. Иначе много знаят да громят враговете.

Sapienti_sat

За закъснялата си реакция ГЕРБ хвърли вината на партиен враг - кмета на района Мария Ачкова, издигната от РБ.

 

Че някой да е виждал виновен гербер? Аз даже не познавам познат на такъв, чийто братовчед, познава жената на такъв, който е чувал. даже, когато ги хванат "на калъп" или "на суджук", те са невинни и даже горди, че са отстранили суджуклията, да си гризе на друго място.

duch

Фандъкова е преувеличила

Казваш нещо това нещо е не истина според статията обратното на истината е ПРЕУВЕЛИЧЕНИЕ

Ало юристите, депутатите променяйте НК думата лъжа да отпадне и да се замени с преувеличение 

Sapienti_sat

Може и с "внушение", но в смисъла, който влага Карлсон...

 

— Температура ли? Аз да съм имал температура!?… Никога не съм имал температура. Това беше внушение.

— Значи ти си беше внушил, че имаш температура? — зачуди се Дребосъчето.

— Не, аз ти внуших, че имам температура — отговори радостно Карлсон и се засмя. — Познай кой е най-големият в света хитрец?

Yordan Georgiev
снимка на Yordan Georgiev

Трябва да се вземе някакво по - сериозно отношение към тези ремонти... Това е много кофти ситуация за хората който имат бизнес точно там.. Но има и нещо което е добре замислено ,че ГЕРБ ще организира събиране и да се надяваме да се облекчат малко нещата.!

wreckage
снимка на wreckage

Но има и нещо което е добре замислено ,че ГЕРБ ще организира събиране и да се надяваме да се облекчат малко нещата.!

за герп не знам, но оня ден аз лично облекчих малко нещата, купувайки си 3(три) мекици од мекичарницата на Графа. Оная, дето е срещу Шесто на двайсе метра од кръстовището с Ракофски.

 

Не знам дали моите 4,50 лв ще им стигнат за наема, обаче ако фсеки член на герп, вместо да пише глупости по форумите, си купи по един мекик одтам...

 

19namo

Мекик само от Балтаджий( пак от Раковски) купувам/ям/, а това едва ли помага. 

 

☺️ но мекикът е хубав.

Здравка
снимка на Здравка

Прощавайте, какво стана с ония плочки с балатумна шарка пред ''Св. седмочисленици''? Смениха ли ги, или ще ги оставят така за ''радост'' на софиянци и гости. 

Здравка
снимка на Здравка

И какво искате от горката г-ж Фандъкова, че не разбирам? Кой нормален човек избира  даскаличка от малко градче  за кмет на двумилионна столица? Сега това не било като хората, онова не било...На следващите местни избори си отваряйте очите и си опичайте акъла, да не патите пак.

Kickaha
снимка на Kickaha

"...и си опичайте акъла..."

 

Кое? Ако имаха акъл, нямаше да са гербери, ако не бяха гербери нямаше да гласуват тъпо и упорито за "даскаличката"...

На мястото, където уж стои акъла, има по един възпален ганглии и толкова!

Здравка
снимка на Здравка

дублиран, извинете

TheBahurKing

KALtinkov&Shitnoabe, дали осъзнавате колко ми дреме...

Kickaha
снимка на Kickaha

А кога ше спретнат "залавне на особенно опасен престъпник" с районния кмет Мария Ачкова?

Вече го тренираха са кмета на Младост!

vvatkov

 Гербер герберу око не вади.

"Грабете го, неразбрани!

Грабете го! Кой ви бърка?

Скоро той не ще да стане:

ний сме синца с чаши в ръка!"

 

Влез или се регистрирай за да коментираш