Медия без
политическа реклама

TRUCK EXPO 2020 - автомобилите вече са компютри на колела

09 Март 2020

Автомобилите отдавна престанаха да бъдат само средство за транспорт. Те са дигитални, автоматизирани, удобни, сигурни, екологични. Новите модели вече са истински компютри на колела, като особено бързо се развива сегментът за превоз на пътници и товари, който от години изпреварва технологично повечето класове автомобили. Точно това покаже традиционното изложение в Пловдив TRUCK EXPO, което тази година ще е от 11 до 13 юни (както винаги мястото е Международния панаир).

 

Организатор на изложението е Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България.  Ще бъдат представена цялата верига на транспорта – от последните модели на водещите марки тежкотоварни автомобили до лекотоварните от категория N1, автобуси и специализирани превозни средства, ремаркета и полуремаркета, хидравлични системи, фирми за сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, аксесоари, финансови инструменти, вериги бензиностанции, застрахователни услуги.

Многобройни цифрови допирни точки, изложби на откритите площи и тест драйв зона ще дадат на посетителите множество възможности за взаимодействие и индивидуално изживяване, обещават организаторите. Всеки може да проектира свой собствен опит в шоуто с VR преживявания, електрическо зареждане на място, участие в TRUCK TUNING SHOW извън изложбените зали. За регистрация и безплатен пропуск за изложението - тук.

 

Технологичната революция засяга всички

Производителите на камиони и автобуси работят в тясно сътрудничество със звената за научноизследователска и развойна дейност, с доставчици на услуги и други специалисти, за да развият интелигентни екологично безопасни транспортни решения. Автомобилният транспорт изигра ключова роля за развитието на новите източници на гориво. Трансформацията към по-чисти горива при камионите и автобусите е свързана с висока ефективност и намаляване на разхода, достатъчно дълъг пробег и запазени работни характеристики на машините. Лекотоварните от категория N1 се борят за място на пазара на градска логистика и доставки, вътрешни и споделени превози и обслужване, но също и за лични нужди, свързани със спорт и туризъм. Властите насърчават прехода към "зелен" транспорт - чрез намаления в таксите за ползване на инфраструктура, чрез географски ограничения и стимули, а също с определени данъчни и финансови механизми. Сред наложителните мерки за по-чист въздух са облекчаване на трафика през граничните пунктове, насърчаване на използването на камиони с голям капацитет и др. Всичко това сближава производители, инженери, доставчици, администрация и потребители в усилията за осъществяване на технологична революция в сектора.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

TRUCK EXPO, автомобилен салон

Още по темата