facebook
twitter

Икономика

Ремонти ще създадат нова тапа по магистрала "Тракия"

334

Ремонти по магистрала "Тракия" ще създадат сериозни ядове за шофьорите от днес. Заедно с продължаващите ремонти и по магистрала "Хемус" напускането на столицата в следващите няколко месеца по двата аутобана ще бъде изключително затруднено.

От 25 март започва ремонтът в платното за Бургас на три мостови съоръжения на „Тракия“ - при 13-и, 15-и и 20-и километър. Виадуктите не са обновявани основно от построяването им преди повече от 30 години, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Съоръжението при 13-и км е с дължина 254 м, при 15-и км - 322 м, а при 20-и км - 400 м. Движението ще се осъществява двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика в края на работната седмица - в петък и събота, в района на ремонтирания участък ще има две ленти в посока Пловдив и една за София, а в неделя и понеделник сутрин ще има две ленти за София и една за Пловдив, допълват от АПИ. От агенцията обещават работата да приключи "преди началото на активния туристически сезон".  

През миналата седмица започна и ремонт на моста над река Тополница на „Тракия“. До 30 април движението от 77-и до 78-и км в посока Пловдив се ограничава в активната и аварийната лента и се осъществява в изпреварващата лента. Още от 7 март движението по моста над река Елшишка при км 89-и на  „Тракия“ се осъществява двупосочно в платното за София заради ремонт на платното за Пловдив. Очаква се той да приключи до края на май.

Продължава и работата по ремонта на една от тръбите на тунел "Витиня" и виадукта след тунела. Заради натоварения трафик там особено в почивни дни се образуват километрични задръствания.

Все още няма коментари

Още

US производители на чипове също бойкотират Huawei

20.05.2019

3717 55
Цигарите вече са с уникални кодове срещу контрабанда

20.05.2019

505
Ръстът на БВП за първото тримесечие е 3.4%

15.05.2019

622 18

Влез или се регистрирай за да коментираш

×