facebook
twitter

Икономика

"Ер Франс" съкращава 7500 работни места

631
 Pixabay

Френската авиокомпания "Ер Франс" и нейното регионално подразделение "Оп" (Hop) съкращават общо 7500 работни места заради икономическите трудности, предизвикани от пандемията на коронавируса.

През целия ден вчера е имало преговори с представители на персонала, а късно вечерта ръководството на авиопревозвача обяви, че до 2022 г. ще съкрати около 6500 от общо 41 000 работни места в "Ер Франс" и 1000 от 2400 в "Оп".

"Еър Франс" съобщи допълнително, че повечето от съкращенията ще станат всъщност чрез незапълване на позициите, освободени от пенсиониращи се и напускащи служители. Освен това допълни, че преди да започнат самите съкращения, ще насърчи доброволните напускания и ранното пенсиониране.

Очаква се авиокомпаниите по целия свят да претърпят загуби за $84 млрд. през 2020 г., а приходите им да намалеят поне на 50%. Някои от тях вече подадоха искове да бъдат за обявяване в несъстоятелност, а други потърсиха държавна помощ. Някои от прогнозите са, че секторът на авиопревозвачите ще се възстанови евентуално чак след години.

Ключови думи:

Ер Франс, авиокомпании
9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Авиокомпаниите отмениха стотици полети до София

26.06.2020

Обновена

17395 16
Британските авиокомпании внесоха съдебен иск срещу 14-дневната карантина

12.06.2020

Обновена

2027 5
В самолет от юни: Без опашка за тоалетна и без храна, но с маска

25.05.2020

ЙОАНА ПЕТРОВА

5156 5

Коментари

риболовец 5

  Преди два месеца след перипетии се върна мой приятел от Канада.

  Та той ми разпрявяше за празните летища в Монреал и Париж.

  Малко хора са виждали такова нещо.

аиг3

Ер Франс в момента засмуква държавни средства. Продуктът като качество пада. Престижът е в миналото. Но се държи огромен щат,на много сериозни заплати. Като периодично правят стачки за още. Реално, младшият партньор в алианса , холандците от КЛМ, при много по-малко работещи и по-малко разходи са в пъти по-печеливша и уважавана компания от Ер Франс. Французите са тръгнали по пътя на Ал Италия.

Boris65

Чакаме гладни бунтове и при агент Емануел . 

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Да , ша останат само на шампанско и аспержи.
nebenebe

Самолетите са вредни. Да вдигнат цените десеторно. Сега има надеждни и евтини съобщения. Пампорите също да вдигнат цените. Къде са се втурнали всички да шават. Плъховете, макар и бидейки тарикати , да се морят безпощадно.

редник

Скъпа е авиацията и ръководството ѝ - май тук някой бе писал, че работещите като водещи на самолети у нас получавали 7-8 000 лв...

Аладар

Чрез самолети супервируса е разнесен

по света.

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Тайно заплатени стюардеси са го хвърляли през самолетните клозети над набелязани страни , по време на полети ! И ГЕРБ Варна го потвърди , кога дюдюкаха срещу WIZZ . "Самолетите сеят ковид !" И то основно самолетите на нискотарифните компании.
sega_veteran

А някои хора все още чакато това нещо да отмине.

Не допускат, че занапред може да бъда така, че и по-лошо.

Доволното потребяване на всичко, до което се докопа съвременния човек вече свърши.

Пак ще има, но не за всеки.

Само за избрани.

Просто няма да има за всички.

Не може да си туземец, да гледаш телевизия, как американеца си кара колата с евтиния бензин, как си обикаля апартамента с кон или пък се радва на къща с двор.

Ресурсите са ограничени.

Занапред ще останат производствата, а не въздухарските услуги и правенето на пари в борсата.

Ще поживеем, ще видим.

Влез или се регистрирай за да коментираш