Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Ер Франс" съкращава 7500 работни места

04 Юли 2020
Pixabay

Френската авиокомпания "Ер Франс" и нейното регионално подразделение "Оп" (Hop) съкращават общо 7500 работни места заради икономическите трудности, предизвикани от пандемията на коронавируса.

През целия ден вчера е имало преговори с представители на персонала, а късно вечерта ръководството на авиопревозвача обяви, че до 2022 г. ще съкрати около 6500 от общо 41 000 работни места в "Ер Франс" и 1000 от 2400 в "Оп".

"Еър Франс" съобщи допълнително, че повечето от съкращенията ще станат всъщност чрез незапълване на позициите, освободени от пенсиониращи се и напускащи служители. Освен това допълни, че преди да започнат самите съкращения, ще насърчи доброволните напускания и ранното пенсиониране.

Очаква се авиокомпаниите по целия свят да претърпят загуби за $84 млрд. през 2020 г., а приходите им да намалеят поне на 50%. Някои от тях вече подадоха искове да бъдат за обявяване в несъстоятелност, а други потърсиха държавна помощ. Някои от прогнозите са, че секторът на авиопревозвачите ще се възстанови евентуално чак след години.

Ключови думи:

Ер Франс, авиокомпании

Още по темата