facebook
twitter

Култура

Jeremy? с три награди от БНР

119
Вокалистът на Jeremy? ликува с награда.

Група Jeremy? са големият победител в 50-ото юбилейно издание на Конкурса за нова българска поп и рок песен "Пролет 2019". Той се организира от националното радио, а наградите бяха връчени на галаконцерт в Първо студио на БНР с участието на 12-те финалисти.

Със своята композиция Day After Day групата спечели трите най-важни отличия: Голямата награда на селекционния екип и участие във фестивала "Евросоник" в Грьонинген (Холандия), Първата награда на журито и Наградата на музикалната и журналистическата гилдия. Песента, която прозвуча за пръв път пред публиката в Първо студио, е по музика на Ерсин Мустафов и Ташо Колев и  текст на Ерсин Мустафов и Гергана Нойкова. От днес тя вече е в радиоефира у нас, а феновете ще могат да я чуят на живо съвсем скоро - на 30 май Jeremy? имат концерт в столичния клуб "Мюзик джем" със специалното участие на Кирил Маричков. На 1 юни пък ще станат първата българска група, свирила на престижния "Камдън рок фест" в Лондон.

Saint Electrics със своята Inside My Dream спечелиха Наградата на слушателите на БНР. Втора награда на журито за песента "Отново" спечели певицата Криста. Наградата на националната класация за българска музика "БНР Топ 20" и участие в Радио Парк Фест 2019 получи група IVA за Bipolar. 
 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Куркински: Срамота е хора на изкуството да казват "няма пари"

18.12.2019

2059 10
Теодор Ушев с нов шанс за "Оскар" (видео)

17.12.2019

Обновена

1126 2
Почина френската актриса Ана Карина

15.12.2019

1574 6

Коментари

Force

Браво!

Нещо различно извън абонираните за "поп-икони" на БГ радио.

Бих добавил и Hayes & Y към Jeremy, ама те бръмчат у чужбина?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×