Quantcast

Медия без
политическа реклама

Нинова е на системи заради коронавируса

И за кмета на Пловдив се полагат болнични грижи

02 Ноем. 2020Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която бе приета в петък във Военно-медицинска академия с коронавирусна инфекция, четвърти ден е на системи. Това съобщи самата тя пред "Фокус". "Много ми се иска скоро да ме изпишат, но лекарите преценяват. Температурата понамаля, но другите симптоми ги имам", описва Нинова състоянието си.

За хоспитализирането си Нинова обяснява още: "В петък се почувствах зле. Прилоша ми, втресе ме. Вдигнах температура. Започнах да кашлям. Потърсих лекарска консултация. Направиха ми тест и той излезе положителен и лекарите прецениха, че при тези симптоми трябва да ме хоспитализират".

Нинова благодари на целия медицински персонал, като отбеляза, че въпреки видимата умора, са много всеотдайни към пациентите.

На въпрос какво би казала на хората като човек, който боледува от коронавирус, Нинова отговаря: "Да не губят присъствие на духа, да слушат лекарите, да бъдат дисциплинирани, каквото им кажат да го изпълняват. Знам, че ще се справим и с това. Минали сме през много изпитания - и това ще преодолеем. Просто да имат вяра и кураж".

 

КМЕТОВЕ

Кметът на Пловдив Здравко Димитров също е на системи. Той влезе в местната болница "Пълмед" в неделя, след като усетил тежест в гърдите и отишъл да му направят снимка на белия дроб. Той дададе положителна проба по-рано през седмицата. Иначе Димитров поддържал добър дух, контактувал с общинарите. Днес положителни резултати дадоха заместниците му Величко Родопски и Пламен Райчев. По-рано в карантина по същата причина влезе и още един заместник на Димитров - Анести Тимчев.

С положителен тест е и кметът на Ловеч Корнелия Маринова. Тя се лекува вкъщи. "След като в петък след пътуване се почувствах с общо неразположение, предприех самокарантиниране. След това ми бе направен тест за коронавирус, като резултатът стана известен днес, 2 ноември. За съжаление, той е положителен. При моето положение, без кашлица и температура, оставам на домашно лечение, които ще ми бъде предписано до часове", написа Маринова във "Фейсбук".

Кметът на Габрово Таня Христова също обяви, че е положителна за COVID-19. "Бих искала да Ви информирам, че резултатът ми от извършен PCR тест е положителен. Чувствам се добре, оставам в изолация, на домашно лечение.  Призовавам към спазване на противоепидемичните мерки и отговорност към собственото ни здраве и това на околните. Само така ще се справим!", написа Христова във "Фейсбук". 

Още по темата