facebook
twitter

България

Задгранично пътуване в САЩ обтегна отношенията между Радев и Борисов

557
Архив/БГНЕС

Решението премиерът Бойко Борисов, а не президентът Румен Радев да води българската делегация на 73-тата сесия на Общото събрание на ООН в САЩ, предизвика отново спекулации за конфликт между двете институции. Причината е, че то е взето от правителството по предложение на външно министерство, без да се съгласува с президентската институция. 

В отговор на питане на в. "Сега" от правителствената пресслужба отговориха, че президентът Радев води последната делегация през 2017 г. Премиерът Борисов е представлявал страната ни пред Общото събрание на ООН за последно през 2010 г. "Решението бе взето и с оглед на успешно приключилото първо Българско председателство на Съвета на ЕС", се казва в позицията на Министерския съвет.

Тази година срещата ще се проведе в периода 18 септември - 5 октомври. В края на септември 2017 г. президентът Радев поведе българската делегация пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк, където се включи и в приема на президента на САЩ Доналд Тръмп. Премиерът Бойко Борисов все още не е имал възможност да проведе личен разговор на четири очи с американския президент.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пред ДАНС се изви опашка заради закона за пране на пари

15.02.2019

1528 12
Президентът Радев обмисля вето на приетия Изборен кодекс

15.02.2019

833 18
Борисов: България е готова за всички възможни сценарии за Брекзит

15.02.2019

553 12

Коментари

Mrx

Ами там ще са държавните глави, а главата на Боко си е главата на Боко. Захариева пак се е изпуснала неподготвена. На Боко му се прави гъзовей и да се срещне с президента Тръмп. Да се фоти с него. И хоп нашта уредила тайно заминаването му. 

маргаритка2

Обидно е да наричаме пътуването в САЩ "задгранично".

Ние толкова се стараем!

 

Цвъки даже ходи там да закусва. 

Влез или се регистрирай за да коментираш