facebook
twitter

България

Втора проверка обяви за незаконни постройките на терасата на Пламен Георгиев

Не е ясно дали шефът на КПКОНПИ е поискал нотариалният му акт да бъде поправен
3853
снимка: БТВ
Постройките на терасата ще трябва да бъдат разрушени.

Прословутата недекларирана тераса-покрив от 187 кв. м на излезлия в отпуск председател на антикорупционната комисия Пламен Георгиев продължава да поражда въпроси.

Преди ден стана ясно, че сауната и два навеса, изградени на покрива, са без строителни книжа. Пред bTV кметът на района Наталия Стоянова обясни, че общата площ на постройките без документация е около 50 кв. м. Още не е категорично установено по кое време са вдигани те. Проверка през 2012 г. е установила строителство без книжа на остъклен навес и една пристройка, като не се знае дали става въпрос за едни и същи помещения спрямо констатираното при новата проверка. Пред телевизията Пламен Георгиев заяви, че сауната и навесите са отпреди сделката и че не би закупил незаконни обекти. От репортажа още се разбра, че той е предоставил някаква техническа документация на общината, не е известно какво точно представлява тя. При констатиране на незаконно строителство Георгиев вероятно ще трябва доброволно да разруши постройките.

Продължава с пълна сила да стои въпросът чия е терасата. Тя е включена в нотариалния акт на закупения от Георгиев имот, както и в данъчната оценка на имота от 452 785 лв. Шефът на КПКОНПИ твърди, че това е грешка. Без терасата данъчната оценка била 255 304 лв. - сума, която не фигурира в нотариалния акт. До редакционното приключване на броя "Сега" не успя да получи отговор от Георгиев дали възнамерява да поправи нотариалния си акт, в който изрично е записано, че покривът е негова собственост. 

"Сега" попита районната администрация върху каква данъчна оценка е плащал имотния си данък Георгиев и дали е направил постъпления за изваждане на нова данъчна оценка, с вече изключена от нея тераса, но не получи отговор в рамките на деня. Не е ясно и на какво основание от общината допускат, че покривът все пак ще се окаже обща част. Кметът на района Наталия Стоянова изрази пред bTV такава позиция, без да дава детайли на какво стъпва тя. Не е ясно дали са сверявани нотариалните актове на останалите собственици. "Сега" потърси за коментар и предходната собственичка Ирена Димитрова, но не получи информация дали терасата е била тяхна собственост преди сделката и дали върху нея е имало сауна.

 

ЛИЧНА ИЛИ ОБЩА

Според Георгиев терасата-покрив е обща част и по тази причина не може да бъде обект на индивидуални собственически права. Георгиев така и не обясни защо при това положение терасата фигурира именно в акта му за собственост. Че терасата не е собственост на Георгиев твърди и банката, ипотекирала имота - ПИБ. Оттам обаче поднесоха нова изненада - оказа се, че пазарната оценка на тризонета от 379 000 лв. надхвърля официално платеното по сделката - 293 374 лв. До уж общата тераса няма достъп нито един от останалите собственици и за да се озове на нея, човек трябва да мине през тризонета на Георгиев.

 

 

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Кметът на Несебър излиза от ареста срещу гаранция от 40 000 лева

13.12.2019

42
Заев очаква България да признае македонския език

12.12.2019

614 12
Автомобил на НСО блъсна дете

12.12.2019

1424 13

Коментари

JR

Дали пък не трябва да си поправи молбата за отпуска с такава за оставка? Грешен нотариален акт, грешна ипотечна оценка... Много грешен тоз Пацо с механата на покрива!

Няма какво да се прави на луд, а друм! Ненаплюска се герберастията!

ARTU

Обща тераса, но с вход само през апартамента на Компира... Плува ли корабче?!

дядо яга

Показателно е най-вече интелектуалната немощ на висшия ешелон на държавата ни. Вижте ги какви извинения, ма направо като от питомници на помощно училище , правят...И Цецка, И Цвъки, и тоз също...НОО те са от най- овластените чиновници в Държавата..Те имат правата да решават съдбите на хората...А са жалки. Не бил знаел...бля.бля...от тъпо,по-тъпо...като онзи,дето , ма както карал шейна, си убил детето...ма не бил виновен,не знаел как се карат шейни, щото нямало ръководство там до него...ПРостотии

Magi

Чудя се какво проверяват? На покривите на ж.блокове не може да се строи, те са обща част на блока. Общината трябва направо да пише акт за разваляне, няма нужда нито да се качва на покрива , нито да проверява документи. Неграмотни ли са , лъжат ли? По вероятно и двете.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

най-каверзният въпрос:

кое им е по-мило на имотните измамници във властта:

властта или имотите?

 

Отговорът е ясен: имотите.

Все пак са българи, а родната ценностна система поставя това на първо място.

 

Ама се блазнят от надеждата, че ще могат да запазят и тях, и властта.

Все пак сме България, а не Германия, да речеш.

 

Съществува теоретичен вариант да загубят и двете.

Конституцията още не е суспендирана, а само демокрацията.

 

mick

А доходите ще му проверяват ли? И дали е платил всички данъци? и дали не е прал пари?

 

Че то там е по-интересното...

пролетарий о тв...

 Бяла, спретната къщурка, с две коминчета отпред, Пламенчо по чехли си щъпурка и твърди, че всичко е наред!

пролетарий о тв...

до Лобут, номер 5. Момченце или момиченце, имаш ли нещо общо с една самоковска фирма?

Тодор1

Изхода от проверките-справка уплашеният от земетресенията В.Горанов.

От нелепи по-нелепи обяснения и колкото по ,толкова по -добре за обяснявашите.

С такива могат да се оправи само СССР,САЩ и Китай .

 

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×