facebook
twitter

България

Свидетели удариха рамо на прокуратурата от тв екрана

365
Илияна Кирилова
Основният свидетел на прокуратурата Александър Ваклин подкрепи за пореден път в ефир държавното обвинение.

Прокурорски свидетели по ключови дела - срещу бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева и срещу Евгения и Николай Баневи, се появиха по bTV, за да потвърдят прокурорската теза за вината им. Строителният предприемач Александър Ваклин, дал подкупа за Иванчева, заяви, че изтеклите в услужливи медии записи от подслушване отразяват това, което се е случило през април. Тези записи все още не са изслушани в съдебната зала и очевидно течът им е от прокуратурата.

Ваклин за пореден път призна, че от него лично нито Иванчева, нито Петрова са искали пари. При единствената им среща бизнесменът носел у себе си белязани 70 хил. евро и записващо устройство, но не им ги дал. Обяснението е, че обвиняемият като посредник при подкупа Петко Дюлгеров в последния момент отказал да дойде на срещата. "Директно пари не са поискани. Това беше изрична уговорка на срещата ми с посредника половин час преди визитата в общината. Трябваше заедно с него да отидем в общината и на излизане след срещата аз да му ги предам, а той – на тях", заяви Ваклин.

Предприятието "Полимери" е имало достатъчно средства, за да плати дълга си от 36 хил. лв за ток., заради които е обявено в несъстоятелност, но това умишлено не е направено, каза бившият главен счетоводител на завода Галин Стоянов. Според него в периода 2011-2013 г. приходите са идвали изцяло от рязане на скрап. Според него Баневи са ползвали парите за самолетни билети, но средства за заплати на работниците не са пренасочвани към техни сметки. "Единственото учудване за мен е как един човек може да изхарчи 190 хил. лв. за един ден. За нищо, не е за да си купи нещо", заяви той. На въпрос дали е за хазарт, той кимна утвърдително. Ден по-рано и бивша юристка на обвиняемите говори срещу тях в ефир. 

Все още няма коментари

Още

Бизнесът иска от депутатите промени в наредбата за касовите апарати

20.02.2019

202 1
Депутати отново поемат Изборния кодекс

20.02.2019

147 9
Медици в мобилен кабинет ще ваксинират срещу морбили в София

20.02.2019

62 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×