facebook
twitter

България

Снайперисти ще охраняват старта на Пловдив - културна столица

Кметът Тотев забрани със заповед присъствието на дронове на събитието
353
БГНЕС
Кулата за откриването е вече готова.

Два дни преди старта на мащабното събитие Пловдив - европейска културна столица, заселеното присъствие на полицейски екипи в града вече е факт, а за спазването на обществения ред и охрана са взети допълнителни мерки, отбелязват от местната полиция. За сигурността на присъстващите ще се грижи огромен ресурс от полицейски екипи, към който ще се присъединят и служители на реда от столицата. На 12 януари, когато ще се открие официално грандиозното събитие, ще се обособят 23 КПП-та, а полицейските служители ще проверяват всеки желаещ да се присъедини към публиката за носене на огнестрелно оръжие и опасни предмети. Няма да се допускат хора в нетрезво състояние и носещи пиротехнически средства. За мащабното мероприятие са мобилизирани снайперисти, жандармерия, специални полицейски сили, включително и от София, служба Специализиран отряд за борба с тероризма. Към охраната ще се присъедини и софийска частна охранителна фирма. Със заповед на кмета на Пловдив Иван Тотев е забранено използването на дронове.

В организацията на официалното откриване ще се включат и доброволци, които ще носят отличителни знаци и ще насочват посетителите, журналистите и официалните гости към обособените за тях зони, като за зрителите зоните ще са пет. Пет медицински екипа и няколко екипа на пожарната ще дежурят на няколко възлови пункта. Според предварителни очаквания на общината за официалното откриване се очакват около 30 000 жители и гости на града от цял свят. 

 

ШОУ

Високата 30 метра кула на булевард „Цар Борис III Обединител”, върху която ще се се проведе церемонията по откриването, вече е готова, а на сцената й са монтирани всички аудио-визуални елементи, съобщава местната преса. По време на 60-минутната програма на нея ще излязат и 1200 граждани, които са заявили желанието си за доброволно участие в представлението заедно с професионалните участници. Първи на мултифункционалната сцена на кулата ще се качи музикантът Теодосий Спасов, който ще изпълни авторска композиция, създадена специално за събитието.

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Голям пожар и в резервата "Сребърна"

25.03.2019

916 6
Мл. Маринов: Миграционният натиск е овладян

25.03.2019

210 2
Кампания в подкрепа на Цветанов започна във Фейсбук

25.03.2019

11245 116

Коментари

Братя Стругацки

Голям праз, снайперисти. 5-6 мангала ще ги наритат за нула време. 

Гларyс

И от кого ще пазят тези снайперисти? Пак от много напъване накрая резултатът се оказва предсказуемо миризлив...

вила

И танковете,и танковете му....Ние май нямаме,иначе за неговата сигурност ще ги дотътрят на буксир,дори.

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

заселеното присъствие на полицейски екипи

Г-жо Пеева, уволнете дежурния редактор - "закачките" с драгия читател продължават, непрекъснато, ката ден, до посиняване, що?!?

ОБАЧЕ
снимка на ОБАЧЕ

Вие на кое казвате "редактор"

 

газетата се сглабя на коляно и реди по телефона копи и пейс  от Интернета и айдеее👯

Влез или се регистрирай за да коментираш

×