facebook
twitter

България

Само 16 области ще получат храни от ЕС до Нова година

132
БГНЕС

От днес в 16 области БЧК ще започне поетапното раздаване на индивидуалните пакети с трайни хранителни продукти, предназначени за най-бедните. Подпомагането на най-нуждаещите се е по Оперативна програма за храните и основно материално подпомагане. Това е вторият транш, при който около 300 хил. души ще получат продоволствените пакети с 16 вида стоки, а помощта за тази година ще се раздава до края на март 2019 г., като в страната ще бъдат разкрити 309 раздавателни пункта.

Това стана ясно по време на блиц контрол в парламентарната социална комисия след питане на депутата от групата на социалистите Георги Гьоков. Той обясни, че много хора са се оплакали в приемната им, че помощта с продоволствията се бави. Според социалния министър Бисер Петков обаче такова забавяне няма. Закъснение имало само относно три продукта, тъй като обществените поръчки са обжалвани и е трябвало да се изчакат отговорите на две инстанции.

На 6 декември 2018 г. се отварят раздавателни пунктове в областите Враца и Ловеч, а до края на декември и в областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Пазарджик, Разград, Русе, Сливен, Стара Загора, Търговище, Шумен, Ямбол и Софийска област. Всички останали области ще стартират раздаването през януари 2019 г.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Томислав Дончев на спешна среща във ВСС за е-правосъдието

21.02.2019

179
Димитър Желязков - Очите остава в ареста

21.02.2019

54
Екоминистерството обвини популярния пътешественик Беър Грилс (видео)

21.02.2019

2128 19

Коментари

Kickaha
снимка на Kickaha

Колко са областите в Полша, които щр получат помощ? Може и Чехия да дадете информация.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×