facebook
twitter

България

Пореден ремонтиран булевард в София даде дефект

Асфалтът по "Константин Величков" е напукан, шахтите са разбити
1382
Снимка: Спаси София

Пореден ремонт в София създаде проблем само седмици след пускането му в действие. Асфалтът по наскоро реконструирания булевард „Константин Величков” вече е напукан и деформиран, а шахтите по трасето са разбити, алармира гражданското сдружение „Спаси София”. Най-големи са пораженията в участъка между булевардите „Ал. Стамболийски” и „Акад. Иван Гешов”, откъдето са публикувани снимки. Трасето трябва да е първото със споделен маршрут за трамваи и автобуси, като така те трябва да са независими от автомобилния трафик. „Само месец след като приключи поредното асфалтиране на споделеното с автобусите трамвайно трасе, настилката е в трагично състояние”, написаха от организацията във Фейсбук.

През есента на м.г. Столичната община отстрани първоначално избрания изпълнител на обекта – обединението „Амфисия”, за неспазване на срока и използване на некачествени материали. От общината тогава съобщиха, че ремонтът на „Константин Величков” ще бъде завършен от общинското дружество „Софияинвест”. Според „Спаси София” след това то е възложило работата на друга фирма, която е преасфалтирала участъка. От 1 декември движението по него е пуснато. „С колко ще бъдат глобени двете фирми, допуснали това? По коя процедура „Софияинвест” избра другото дружество и на каква цена?", питат от гражданската организация.

Обектът не е приет и не е платен, а СО ще поиска корекции на асфалта, които ще започнат при подходящи климатични условия, съобщиха от пресцентъра на общината.

Това е поредният обект на Столичната община, при който се налага „ремонт на ремонта”. При реконструкцията на ул. „Граф Игнатиев”, превърнала се в нарицателна за зле свършена работа, кметът Йорданка Фандъкова нееднократно заяви, че направеното до момента не е окончателно и че ефектът от ремонта ще се види, когато всички дейности бъдат завършени. Вече обаче е очевидно, че повечето проблеми, срещу които гражданите протестираха, ще останат и в окончателния вариант. Фандъкова и заместниците й използваха сходни обяснения и при ремонта на бул. „Дондуков”, който също се запомни с некачественото си изпълнение. Преди 3,5 г. пък няколко пъти пропадна бул. „Черни връх” в частта, в която се намираше новопостроената метростанция „Витоша”. 

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пред ДАНС се изви опашка заради закона за пране на пари

15.02.2019

414 7
Президентът Радев обмисля вето на приетия Изборен кодекс

15.02.2019

299 5
Борисов: България е готова за всички възможни сценарии за Брекзит

15.02.2019

249 8

Коментари

mr_self_destruct

Ловко! Веротно чесъните са виновни...

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

...и шугите, и шугите, не само чесъните...

 

...да припомним, из статута им  - цитат:

Столичен инспекторат е звено на общинска бюджетна издръжка при Столична община. Неговата задача е да осигурява и подпомага изпълнението на контролните функции на Кмета на Столична община, на чието пряко подчинение е.

Съгласно правомощията си, Инспекторатът реализира контрол по спазването  .... на нормативните актове на Столичен общински съвет, на законите и подзаконовите нормативни актове, както и на договори, по които страна е Столичната община, когато такива функции са му възложени от Кмета на Столична община или от Столичен общински съвет. ... Изпълнявайки функциите си, служителите на Инспектората осъществява текущ, превантивен и последващ контрол, дават писмени предписания, следят за изпълнението им и осъществяват административно наказателна дейност по предвидения законов ред. край на цитата.

Толкоз!

сталкер пустиняк

Не го подкачай, че сега ще почнат един клетви как като дойдела Корнелия и пр. 

Но пък горната новинка вече не прави впечатление, понеже е ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!

редник

Според „Спаси София” след това то е възложило работата на друга фирма, която е преасфалтирала участъка.

 

Към края на ноември минавам, студ, вали мокър сняг и се асфалтира...

Е, сега се вижда резултатът...

 

Така и не разбрах кой "измисли" "островите" - истински тапи?...

Bingomatic

Иначе ги бива да стачкуват на Цариградско, че били набедени, че работели некачествено и били корумпирани...

mi6osp.

Истинските поражения от огромното крадене при ГерБ ще се проявят след изтичането на гаранционните срокове на построеното.

Тогава ще има огромни проблеми с парите за ремонти.

Резултатът ще е рухване на цялата инфраструктура на страната.

 

Dedovec

Както стана ясно, поразиите ги е направил поредният "честен частник", който по 'незнаен" начин се е "уредил" с поръчката без да отбира от нищо. СЕГА бедна общинска фирма ще трябва да оправя поразиите щото няма кой друг.  Ще трябва да работи на загуба (т.е. без заплата), да дава компетентно обяснение на инженерните недомислици на "часниците" и да даде експертиза как да се оправят белите. Отгоре на всичо в ефир хората от общинската фирма бяха некомпетентно обвинени и за причинените от други щети. Мила родна картинка...

kaltinkov

Съвсем нормално е при такова време - обилен снеговалеж (чак бахура ми запръзна на терасата), силни колебания на температурата, да се понапука малко асфалта в близост до релсите. Ще видите, че като дойде Корнелия Лъжата (или обратното беше) да кметува, или не дай боже да премиерствува, не само асфалта ами самите релси ще се напукат... и то посред лято... да не говорим за гумената (екологична) виброизолораща подложка под релсите... Корнела ще дойде и ще отмъкне и релсите (напукани) и подложките... и бахурите на хората от терасите ще отмъкне... нищо няма да остави 👺

Влез или се регистрирай за да коментираш