facebook
twitter

България

“Подарен” от ДПС водопровод пак остави родопчани на сухо

428
Архив/БГНЕС
Рибново още чака водопрововодът да започне да работи нормално.

Жители на родопското село Рибново излязоха вчера на протест заради безводие, стартирало малко след Нова година. Оказа се, че водопроводът е замръзнал, институциите не реагирали, а жителите на своя глава безуспешно опитали да го размразят из планинските баири, запалвайки огън. Хората заплашиха, че са готови да свалят водомерите си, ако проблемите продължават.

Всъщност иде реч за хронична беда, забъркана по времето на тройната коалиция. През 2008 г. водопроводът е тържествено открит от тогавашния министър на регионалното развитие Асен Гагаузов. Целта на съоръжението е да замести старото, строено в средата на миналия век. Проектът е за над 2 млн. лв., а на местните хора се обяснява, че благинката е “дар” от ДПС. Оказва се обаче, че от чешмите не тече вода през лятото заради нисък дебит, а и през зимата - поради замръзване. Дълго време водопроводът дори няма акт 16, а на всичко отгоре при дъждове водата се замърсява и не става за пиене. Жителите на Рибново организираха протест и през 2016 г., но без резултат.

Сега по незнайни причини част от тръбата стои открита върху земната повърхност, което се сочи за причина за измръзването. Кметът на селото Феим Иса заяви пред “Сега”, че не му е известен резултат от прокурорска намеса. Според него проблемът не е в самата тръба, тъй като по нея все пак тече вода, макар и малко, а в самото водохващане. Иса каза, че за цялостно решение са нужни още инвестиции.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Голям пожар и в резервата "Сребърна"

25.03.2019

915 6
Мл. Маринов: Миграционният натиск е овладян

25.03.2019

210 2
Кампания в подкрепа на Цветанов започна във Фейсбук

25.03.2019

11243 116

Коментари

TheBahurKing

Аре бе, другарчета, кво стана с прахосаните от герп пари?

Кой започна пръв, що си трайкате като аслани?

Wolf ACE

Ей, Ловки, мед ти капна, а?

Проблемът не е кой започнал първи (жокер -и тия в статията не са..), а защо все така продължава. И то с нови и нови ултра кражби и безобразия..

Нали с тая мантра за промяна и прекратяване на безобразията ГРОБ дойдоха на власт? 

И кво?

 

 

 

Братя Стругацки

Ами нищо, почнаха гербавите да играят ганкиното с депесарите. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×