Медия без
политическа реклама

Патриотите се изпокараха и за назначения

24 Авг. 2018Илия Вълков
Илияна Кирилова
Наскоро патриотите обещаха на Борисов, че няма да се карат през медиите.

Раздорът между Волен Сидеров и Валери Симеонов стигна до кадровата политика във властта.

В четвъртък партията на вицепремиера Валери Симеонов се обяви срещу назначението на Габриела Козарева за директор на Агенцията по вписванията. Тя зае поста след срива на Търговския регистър, като преди това беше шеф на агенцията за малки и средни предприятия, а още по-рано - зам.-министър на спорта.

От НФСБ протестират, че номинацията на Козарева не е била обсъдена в рамките на малката патриотична коалиция и на политическия съвет с ГЕРБ. "За това назначение е отговорна единствено "Атака", твърдят те и обвиняват партньорите си в  "лансиране на кадри "през задния вход".

"Атака" отговори, че това е интрига. Волен Сидеров обяви, че лично той я е препоръчал на премиера Бойко Борисов, който във вторник сподели: "Аз не мога сам да ги назначавам, това ми беше подадено". А на обвиненията, че кадрува, Сидеров отвърна, че лидерът на НФСБ е поискал премиерът да назначи ген. Кирил Войнов за временен председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). Тя ще управлява 500 млн. лв. за ремонт на язовирите. 

"Козарева е доказан специалист, не е партиен активист на никоя партия. Държавната администрация има остра нужда от такива кадри", отвърна Сидеров.