facebook
twitter

България

Отсъствието на Лозан Панов в парламента вбеси ДПС

242
Снимка: Архив
Лозан Панов е трън в очите на управляващите и ДПС.

ДПС се нахвърли грозно срещу председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов в негово отсъствие в сряда. Тогава парламентът трябваше да разгледа докладите на върховните съдилища и прокуратурата за предишните две години. Панов не беше в залата.

"Този човек трябва да е тук днес, за да отговаря на въпроси и да докладва дейността на съдилищата“, обяви от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Хамид Хамид. Той определи отсъствието на Панов като неуважение и допусна, че "може би разпределя грантове някъде в момента".

Шефът на ВКС е основен критик на властта от съдебната система и особено на задкулисните действия на политиците. Той е единственият, който не се отказва да настоява всички власти да проверят скандала "Цумгейт" и действията на главния прокурор Сотир Цацаров в него спрямо издателя на "Сега" Сашо Дончев, който твърди, че му е оказан натиск. В отговор медиите на депутата от ДПС Делян Пеевски непрекъснато го атакуват. 

Панов не е отишъл в парламента, защото депутатите са отправили покани към магистратите по телефона вместо чрез официални писма, при това в последния момент - във вторник. Шефът на ВКС имал планирани срещи и от кабинета му уведомили парламента, че няма възможност да присъства и че поканите по протокол се изпращат в писмена форма, съобщи "Дневник".

Неявяването му в пленарната зала беше използвано като повод да не се приемат докладите за дейността на съдилищата. Отлагането стана по предложение на депутата от ДПС Хамид Хамид и подкрепено от 120 народни представители.

Все още няма коментари

Още

Затвориха участък от "Дунав мост" заради дупка в асфалта

20.02.2019

397
ГЕРБ поискаха от президента да освободи свой съветник

20.02.2019

2674 33
Граждани протестират срещу частните съдебни изпълнители

20.02.2019

949 5

Влез или се регистрирай за да коментираш

×