facebook
twitter

България

Нова тв се освободи от Милен Цветков

1184
Брой на "Часът на Милен Цветков" бе свален неотдавна, защото искаше да обсъжда "новината" за гръцкия остров на Бойко Борисов.

Водещият Милен Цветков напуска Нова телевизия, стана ясно вчера.

Първоначално медията разпространи анонс за есенната програмна схема, от който се разбираше, че предаването "Часът на Милен Цветков" е свалено от ефир. На негово място мениджмънтът на телевизията обяви, че "ще продължи излъчването на забавно съдържание, филми и сериали, съобразно предпочитанията на зрителите, посочени в актуалните проучвания на аудиторията". По-късно от Нова уточниха, че на Цветков е било предложено да работи в друго предаване, но той избрал да напусне.

Водещият съобщи пред "24 часа", че му е било предложено да стане коментатор в рубриката за домакини в сутрешния блок "На кафе" с Гала и не е приел. "Не знам защо спряха предаването, питайте ръководството. Търся си работа", каза той.  

През март и дългогодишният продуцент на "Здравей, България" Валерия Чанкова беше пратена в "На кафе".  Преди това водещата на сутрешния блок Анна Цолова беше свалена от ефир с обяснението, че ще води лайфстайл предаване. 

Преди месец беше свален анонсиран брой на "Часът на Милен Цветков", в който трябваше да се обсъжда слухът за гръцкия остров, уж купен от премиера Бойко Борисов. Тогава беше излъчен запис на старо предаване, след което от медията отрекоха да става дума за цензура - причината била да не се разпространяват фалшиви новини. Борисов пък заяви, че не го интересува дали журналистите се цензурират или самоцензурират, стига да не го замесват. 

 

СДЕЛКА

В момента собственикът на Нова телевизия - скандинавската компания MTG, се опитва да продаде Нова телевизия на компания на чешкия милиардер Петр Келнер. През юли Комисията за защита на конкуренцията спря сделката с аргумента, че придобиваната компания има водещи позиции в областта на медийните услуги у нас, което можело да застраши конкурентната среда на този пазар. Кандидатът за купувач обжалва решението.  

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пред ДАНС се изви опашка заради закона за пране на пари

15.02.2019

1552 12
Президентът Радев обмисля вето на приетия Изборен кодекс

15.02.2019

841 18
Борисов: България е готова за всички възможни сценарии за Брекзит

15.02.2019

563 12

Коментари

Evasion

Яко: 

коментатор в рубриката за домакини в сутрешния блок "На кафе" с Гала 

 Очевидна подигравка...

Влез или се регистрирай за да коментираш