facebook
twitter

България

Нено Димов поведе преговори с "Юлен" за Банско

Институциите обаче още мълчат кой е собственик на дружеството, което ще получи още земи в Пирин
96
Илияна Кирилова

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е провел вчера среща с изпълнителния директор на „Юлен“ АД Мая Христоскова във връзка с концесионния договор на дружеството за „Ски зона с център Банско“, съобщи ведомството му. На срещата е била уточнена рамката, в която ще се проведат разговорите с концесионера за промяна на договора. В съобщението на МОСВ се изтъква, че министърът изпълнява решение на Министерския съвет (с което му бе възложено да проведе разговори с "Юлен" за изменение и допълнение на договора, като се съобрази с предложенията на главния прокурор).

През юни прокуратурата прогледна за факта, че "Юлен" ползва много повече земя от предвиденото по договор, без да плаща и "предложи" на правителството да предприеме действия за промяна на концесионния договор. Същото природозащитни организации твърдят от години, констатацията се съдържаше и в доклад на първия кабинет на Борисов. До този момент обаче мерки за санкциониране на нарушенията няма.

Миналия месец в шоуто на Слави главният прокурор Сотир Цацаров предупреди, че бездействието на кабинета по въпроса може да доведе до повдигане на обвинения. Природозащитниците заподозряха, че с тази сценка се разчиства пътят за амнистия на "Юлен" и узаконяване на нарушението. Димов и "Обединени патриоти" искаха още преди година да променят договора именно в тази посока. Коалицията "За да остане природа в България" обаче настоява концесията да се развали, тъй като години наред е поле на нередности.

КОЙ?

Трета седмица прокуратурата мълчи кой е собственик на "Юлен", дума по въпроса не отваря и Нено Димов. В участието си при Слави Цацаров заяви, че прокуратурата е установила кой е собственик на "Юлен", но не помнел името по памет. 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Инсайдър": България е хъб, но и мишена на руското разузнаване

17.02.2019

1849 37
Мей поиска подкрепа от Борисов за Брекзит

17.02.2019

1767 17
Голямо задръстване на "Цариградско шосе" на входа на София

17.02.2019

1031 5

Коментари

ОБАЧЕ
снимка на ОБАЧЕ

растрел за да остане природа!

Влез или се регистрирай за да коментираш