facebook
twitter

България

Финансистът на София поема и транспорта

Все още не е ясно кога ще бъдат пуснати трамваите по "Граф Игнатиев"
106
БГНЕС

Зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов, който управлява и здравния сектор в София, ще заеме временно поста на подалия оставка Евгени Крусев, който чака обвинение от прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев". Барбалов ще отговаря временно за транспортните въпроси в столицата за втори път, след като през 2016 г. предшественикът на Крусев Любомир Христов бе уволнен заради обществена поръчка за поставянето на навеси на спирки на градския транспорт. 

"Г-н Барбалов работи съвместно със зам.-кмета по транспорта непрекъснато, защото това е свързано с приоритетите в бюджета, с финансирането, самият той е инженер по образование, вече един път имаше възможност да бъде ангажиран с тази дейност, така че до момента, до който предложа нов зам.-кмет по транспорта, г-н Барбалов съвсем добре може да се справя с тази задача. Аз ще бъда до него, ще му помагам. Ако видим, че са твърде много нещата му, тогава ще предложа и титуляр. Ако обаче стане ясно, че е възможно това съчетание, наистина остават само няколко месеца до края на мандата и мисля, че може да се окаже, че няма да има нужда", заяви кметът Йорданка Фандъкова. 

"Работата е много, но имаме добри екипи в общината, на които разчитам и очаквам те да продължат да работят активно и да постигнем успехи във всички направления", коментира самият Барбалов. 

От БСП обаче не са съгласни с новото назначение и призоваха Фандъкова да се заеме лично с ресора, тъй като Барбалов бил превърнат в многоръкия Шива, който в едната ръка държи болница, в другата - пари, в третата - трамвай. "От БСП предложихме Йорданка Фандъкова да поеме и ресор "Транспорт", както вече се нагърби с ресор "Сигурност". Очевидно кадровата политика на кмета не е добра и този факт предполага тя да се нагърби лично с работата и в ресор "Транспорт", каза общинският съветник от БСП Калоян Паргов. 

На въпрос дали има забележки към работата на Крусев, Фандъкова отговори, че такива има към всички и най-вече към себе си, без да посочи какви точно. "Разбира се, работата е огромна. Припомням, че само за тази година ние се съсредоточихме, защото безспорно "Граф Игнатиев" е изключително знаков обект за целия град, но той е един от 40-те обекта, по които се работи през тази година заедно с други значими обекти като бул. "Монтевидео", бул. "Тодор Каблешков", бул. "България", бул. "Христофор Колумб" и други основни улици и булеварди. Заедно с това тече и модернизацията на градския транспорт. Всичко това беше координирано от зам.-кмета по транспорта и това не трябва да се забравя, защото, да, допускането на грешка не означава, че всичко е било проблемно в работата. Напротив - той е един млад човек, много енергичен. Знаете, че той беше денонощно по обектите. Всеки може да допусне грешка и затова носи своята отговорност", обясни за заместника си Фандъкова.

В ОЧАКВАНЕ

Днес се очаква да бъдат подготвени и внесени документите в ДНСК за приемателна комисия за трамвайната линия, за да бъде пуснат трамваят по "Граф Игнатиев". "Останалите дейности по приключване на настилките и в площадните пространства ще продължат, докато бъдат завършени. Разбира се, изпълнителят ще бъде връщан дотогава, докогато не го направи както трябва и в останалата част", съобщи Фандъкова.

 

 

 

 

Все още няма коментари

Още

Съветът на Европа пак опроверга Данаил Кирилов

27.06.2019

1553 6
Бойко Борисов се качи и на мотокар (галерия)

27.06.2019

738 6
Тази година в България най-много идват румънци

27.06.2019

454 4

Влез или се регистрирай за да коментираш

×