facebook
twitter

България

Добрич остана без инфекциозно отделение в очакване на грипа

548
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Отделението по инфекциозни болести в многопрофилната болница в Добрич временно е затворено, съобщи БНР. Причината е, че и двамата лекари, които работят в него, са болни. Макар в града да не е обявена грипна епидемия, такава вече има в 7 области на страната и е доста вероятно Добрич да посрещне пика на заболеваемостта без инфекциозно отделение.

Част от пациентите от инфекциозното отделение са прехвърлени в детското отделение на многопрофилната болница в Добрич, а новопостъпващите още от спешното отделение се пренасочват към инфекциозната клиника във Варна, заяви директорът на болницата Светозар Байчев. Опасенията на директора са, че инфекциозното отделение в бъдеще може да бъде закрито.
В реанимацията, където също има кадрови проблем, работещите лекари също са в пенсионна и предпенсионна възраст, а млади специалисти не се привличани от години, допълни Байчев.

Грипна епидемия беше обявена вчера и в Ямбол. До момента такава вече има и в областите Бургас, Стара Загора, Перник, Пазарджик, Шумен и Силистра. Общо 419 училища и детски градини са затворени заради грипна ваканция, сочат последните данни на МОН.

Все още няма коментари

Още

Пред ДАНС се изви опашка заради закона за пране на пари

15.02.2019

543 8
Президентът Радев обмисля вето на приетия Изборен кодекс

15.02.2019

358 6
Борисов: България е готова за всички възможни сценарии за Брекзит

15.02.2019

290 10

Влез или се регистрирай за да коментираш