facebook
twitter

България

Делото за ремонта на "Графа" продължава с нови разпити

123
Снимка: БГНЕС
Според адвокат Менко Менков (вдясно) делото срещу Евгени Крусев едва ли ще приключи до края на годината.

Главният архитект на София Здравко Здравко и шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев ще бъдат разпитани по делото за ремонта на ул. "Граф Игнатиев", стана ясно във вторник по време на съдебното заседание. Обвиняем е бившият столичен зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев. Според прокуратурата той е извършил длъжностно престъпление, свързано с ремонта на трамвайното трасе на "Графа", и така е ощетил Столичната община с почти 1 млн. лв.

Промените по трасето са направени по инициатива на Крусев, но решението е взето от експертен съвет към главния архитект, в който участват 29 души. Въпреки че и Здравков, и Братоев са в него, те не са разпитани, обясни адвокатът на Крусев Менко Менков. По думите му досега държавното обвинение е отказвало да го направи. 

Първият проектант на релсовия път по "Графа" Румен Борисов има договор с фирма за доставка на релси и виброизолационна подложка, твърди Менков. Борисов е основният свидетел на прокуратурата. По неговия проект първоначално трябвало да се сложи определен вид подложка, но впоследствие проектът е променен при ремонта. В началото на скандала Крусев каза, че решението на Борисов не било добро и освен вида на подложката били направени и други промени като вида на релсите.

"Мисля, че този релсов път е най-добрият, който е правен на територията на София за последните 30 години", заяви по време на съдебното заседание Асен Тасев, който е част от борда на "Столичен електротранспорт". И той коментира, че причина за делото са станали опитите на проектанта Борисов да прокара релсите на свързана с него фирма.

До момента са разпитани почти всички свидетели по делото, освен тези на защитата. Чакат се и заключения от експертиза.

Все още няма коментари

Още

Съдът задължи София да освети проекта за горене на боклука

18.11.2019

ТАНЯ ПЕТРОВА

356 2
Паметта на главния свидетел за КТБ внезапно се изпари
Банов пропиля шанса да вземе 700-те хил. лв. неустойки за Ларгото

14.11.2019

ТАНЯ ПЕТКОВА

1823 13

Влез или се регистрирай за да коментираш

×