facebook
twitter

България

БСП обяви сделката с изтребителите за незаконна

442

Проекторешението на Министерския съвет за преговори за нови изтребители със САЩ е в разрез със закона и левицата няма да го подкрепи в пленарната зала. Това заяви във вторник лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на партийното ръководство. Очаква се в сряда правителството да одобри предложението и да го внесе в парламента.

„Управляващите много пъти са нанасяли удар върху правовата държава и парламентаризма, но сега стигнаха дъното“, заяви Нинова. Тя посочи като аргумент желанието на кабинета да се променят изискванията, посочени в актуализирания проект за инвестиционен разход, одобрен с решение на Народното събрание.

"Правителството иска от депутатите да му разреши да не спазва решение именно на НС и да се отклони от задължителните изисквания, гласувани от висшия орган в държавата“, каза Нинова. Тя смята, че проблемът не е нито в САЩ, нито в Швеция, а само в България. „Ние имаме приета позиция на партията, че подкрепяме модернизация на армията с разходи, които да не надвишават 2% от БВП, но при определени условия“, припомни Нинова. А предложението на МС за нови изтребители противоречи на взетото от НС решение.

"В него се залага ситуацията доставчикът на бойните самолети да определя постфактум параметрите и правилата на сделката, което е в противоречие на решението на Народното събрание“, каза депутатът от левицата Кристиян Вигенин.

БСП настоява да бъдат публикувани всички постъпили в изпълнителната власт оферти за нови бойни самолети. Според МО обаче това е секретна информация.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Голям пожар и в резервата "Сребърна"

25.03.2019

919 6
Мл. Маринов: Миграционният натиск е овладян

25.03.2019

211 2
Кампания в подкрепа на Цветанов започна във Фейсбук

25.03.2019

11279 116

Коментари

Тренд Петков

Изобщо не съм и фен на Корнелия и съдружници...но безочието на Герб и съдружници направи немислимото. Те си избраха правилата за конкурс, те ги гласуваха в Парламента, те лично-не някой друг ги дадоха на фирмите и им казаха- това спазвайте задължително...И сега същите ТЕ , нагло се обясняват,че не е било така..Този Парламент не Върховна власт, ами и репутация на курва вече няма..То проститутките си държат на думата.

order

Ейййй гейберастка ми ти работа!!! А Президентът не казва Ф16 или ГРИПЕН, а казва само, че правителството не спазва критериите за избор на боен самолет, които самото то дефинира. Нищо повече. По подобен начин правителството избира строители на магистрали, така прави ремонти, които после ремонтира, така санира ... просто манталитет!!!!! В случая няма значение дали е Ф16 или ГРИПЕН, но като знаехте, че ще се осерете(няма да спазвате правилата на конкурса и избора ще е политически) що въобще го правихте тоя конкурс, що не си избрахте директно Ф16, що не упълномощихте ЦВИНОКИО да си прибере сребърниците (комисионните) за лобирането и всичко да миряса.... защо се изложихте пред света, за т@шейк станахте!!!!!

Думи думи

И едните и другите за комисионните  се  борят.

И то, тлъсти комисионни.

Коментиращите за какво се потят е неясно.

letec55

E, след като необходимостта от спазването на законите и приетите правила е неясно... 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×