facebook
twitter

България

Борисов хем рекламира хазарт, хем не бил съгласен

901
БГНЕС
Ветераните на "Витоша" Бистрица подхвърлят премиера, след като са спечелили купа. Хазартната реклама свети на гърдите му.

Бойко Борисов рекламира като футболист ветеран във "Витоша" Бистрица частна хазартна фирма, обаче никога не е давал съгласието си за това, така че не е в конфликт на интереси. Това е есенцията на решението на антикорупционната комисия, публикувано на електронната й страница. С него премиерът е напълно оневинен за конфликт на интереси. 

Комисията се е хванала за думите му, че играе като любител и никога не е давал съгласието си името и образът му да бъдат използвани за рекламни цели нито като министър-председател, нито като футболист. Така Борисов се е защитил по време на изслушването си в комисията, която беше избрана от парламента с благоволението на ГЕРБ. 

Абсурдното в случая е, че от обяснението излиза, че премиерът е бил облечен против волята си в рекламна тениска на хазартната фирма, което не личи да е така. 

Срещу Борисов беше подаден сигнал от депутати от БСП заради мачове с негово участие през май и за него се разбра от председателя на комисията Пламен Георгиев. Той съобщи по Нова телевизия преди 20 дни, че сигналът бил юридически несериозен, защото, за да има конфликт на интереси, трябва длъжностно лице да извърши нещо по служба в частен интерес. В случая - имало длъжностно лице, но мачът не бил по служба, нито в частен интерес. Аргументът - Борисов не бил получил пари за мача и бил картотекиран само като аматьор, за което не получавал пари. Според комисията, за да има конфликт на интереси, премиерът трябва да е получил облага. 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов: Няма да позволим на БСП отново да фалира банки

21.02.2019

1855 26
Маскиран опитал да влезе в дома на Емилиян Гебрев

21.02.2019

2456 22
Томислав Дончев на спешна среща във ВСС за е-правосъдието

21.02.2019

1111

Коментари

ЛАФЪРДИЕВ

Баце не рекламира!!! Баце и ОПГ-то МУ спонсорират хазарта.. Коя друга индустрия - освен на търкащите се билетчета, може да се похвали с ТРИ пъти по-ниско ДДС? За лекарствата, за детските книжки и учебници, за НАСЪЩНИЯТ за матряла и т.н. Пък и той за пореден път е в бяло, препран с ЦацаАРИЕЛа и СИЕ "правораздавателни" УЖ държавни органчета..

Я да видим 10 декември 2012-та: 

" Минчо Спасов  вика, че прокуратурата е отказала да образува дело по случая „Мишо Бирата”, за който той я сезира лятоска. Основният аргумент на СГП бил, че туй, дето премиерът признал, че е казал въпросните думи, "изразява самокритичност към определено поведение", а това не е "доказателство по смисъла на НПК". Егати  двусмисления НПК…

Ех, Брюкселе, Брюкселе… Ако знаеш какви лайна са в българската съдебна система, ката ден ще пишеш доклади… Не че като пишеш, голям келепир, де…"

Сори за л... в цитата.. Но ако турна екстременти в Цацаратурата и СИЕ няма да замирише на рози..

Penchobre

В случая - имало длъжностно лице, но мачът не бил по служба, нито в частен интерес.

 

Ако е в работно време, не е ли по служба?

 

Пламен Георгиев ли да го разследва? ?

 

Има едно дело, което е прекратено, преди да стигне до съда, и точно то му помага да се издигне в кариерата. Това е досъдебното производство, образувано около изтеклия разговор между покойния вече директор на митниците Ваньо Танов и Бойко Борисов, в който премиерът му разпорежда да прекрати операция на митниците в складове на бизнесмена Михаил Михов, известен като Мишо Бирата. Записите са унищожени и за тях не е изготвен т.нар. веществено доказателствено средство, което би позволило трансформирането им в доказателства, по които да се проведе разследване. Делото е прекратено, а кариерата на прокурор Пламен Георгиев започва да се развива шеметно - той е повишен предсрочно, назначен е за зам.-началник на създадената от ГЕРБ Специализирана прокуратура, а след това и за заместник на правосъдния министър Диана Ковачева в първия кабинет на Борисов.

FIRST 2

Страната на Хазарта - това е България. Разходете се из София,погледайте малко телевизия или си купете нещо за търкане - всичко е във властта на Хазарта. В България на всеки ъгъл има Казино,игрален дом,кафета,алкохол,цигари и заложни къщи. Всичко работи денонощно - нема лабаво...! Както казваше бай Тошо...! И никой не плаща данъци в тая обрулена държава. Нема лабаво - рииш ли...!

скът

Според комисията, за да има конфликт на интереси, премиерът трябва да е получил облага. 

Т.е. това, че не плаща (или плаща занижена) вноска в клуба, която да отива за поддържане на съоръженията, екипировката, командировките, тийм билдингите и т.н. не се приема за облагодетелстване. Щото доходите от продажба на билети на един аматьорски клуб (без държавно участие) едва ли ще стигнат и за половината от споменатите разходи.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×