facebook
twitter

България

Адвокат по делото "Иванчева" е под тежък прокурорски натиск

Висшият адвокатски съвет е сезиран да защити Ирен Савова
10256
bTV
Ирен Савова

"Снощи разбрах със сигурност, че срещу адвокат Ирен Савова има образувани 11 производства срещу „неизвестен извършител“. И я викат днес в СДВР, после я викат в Шесто управление, после я викат в Дупница, после я викат в Крива бара, Ломско и т.н. Това е натиск. Да припомним и некролозите с нея и какво ли още не." Това съобщи в предаването на Сашо Диков по "Евроком" в петък адвокат Николай Хаджигенов. 

Ирен Савова е адвокат на Биляна Петрова, подсъдима заедно с Десислава Иванчева и Петко Дюлгеров за вземане на подкуп от 70 хил. евро. Пред "Сега" Хаджигенов съобщи, че смята, че колежката му е тормозена от прокуратурата заради въпросното дело. 11-те производства били по сигнал на бивш клиент на Савова. 

Хаджигенов е сезирал Висшия адвокатски съвет в събота с писмо, в което пише: "Прокуратурата оказва безпрецедентен натиск върху адвокат Ирен Савова. Към настоящия момент са образувани 11 досъдебни производства срещу неизвестен извършител, по които тя е главен свидетел и потенциален обвиняем. Известна е практиката на прокуратурата да повдига несъстоятелни обвинения на адвокати по знакови дела с цел оказване на натиск върху тях. Настоявам за незабавна публична декларация, осъждаща подобна несъвместима с правото, правовата държава и правосъдието практика." Висшият адвокатски съвет засега не е реагирал. 

Миналия месец по Би Ти Ви Ирен Савова намекна за подобен развой. Тогава тя заяви, че Иванчева и Петрова "имат предварителна присъда, тяхната гражданска смърт е произнесена още в деня на тяхното задържане“. На въпрос кой може да е подготвил предварително присъдата, каза: „Аз си го представям като човек, облечен в много власт. Няма как да назова име, защото, доколкото разбрах, са освободили килията до Деси и Биляна, там е доста страшничко – не бих искала да се намеря до тях. Защото това не е невъзможно."

Наскоро адвокатката стана жертва на злонамерена атака - нейни некролози бяха залепени на входовете на жилището й и на офиса й. Иначе тя беше избрана от правителството да го представлява по делата му срещу Симеон Сакскобургготски за царските имоти и ги печели едно след друго.

 

БЕЗЗАКОНИЕ

Пред "Сега" адвокат Савова заяви: "Всеки път, когато се занимавам със знакови наказателни дела, срещу мен започват жестоки атаки. Давам много жертви в личен план, защото си върша добре работата. Прокуратурата не се състезава с мен с правни доводи, а с непочтени действия. Откакто е започнало делото срещу Иванчева и Петрова, се явявам на разпити. Прокуратурата издирва упорито от първия ден хора, които да използва срещу мен. Обещава им чадър, за да подават сигнали срещу мен. От съда и от кантората ми изчезват оригинални документи. Прокуратурата се меси в граждански дела, което е недопустимо. В същото време не си мърда пръста, за да поиска камерите и да види кой разлепи некролозите ми в центъра на София. Преди 4 г., когато бях адвокат на Филип Златанов, убиха баща ми на място, пълно с камери, но те също не бяха изискани навреме."

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Ген. Атанасов: Операцията срещу НАП е на среди, близки до властта

21.07.2019

2354 10
НАП успокоява, че само периферни е-услуги били в риск

21.07.2019

1018 22
ГКПП "Капитан Андреево" отчита рекорден трафик

21.07.2019

1206 14

Коментари

amalin

И нея ли ще окаушат? Чак сега?

Ohubohu
снимка на Ohubohu

Така е в държавата на победилата мутрокрация с ГЕРБ начело!

 

Ту е мястото манерките да бъдат пресущени с бахур от форумния Баце!

amalin

Така е в държавата на победилата мутрокрация с ГЕРБ начело!

 А може би това е великата шаячена правда? Щом Европата не намира нищо нередно в това: "Известна е практиката на прокуратурата да повдига несъстоятелни обвинения на адвокати по знакови дела с цел оказване на натиск върху тях"

mick

А кой е казал, че Европа е справедлива, по отношение на чуждите/държави, граждани/? И там всичко е на наши и ваши. И се оказва, че сегашните управляващи го разбраха и започнаха да го използват.

 

 

 

 

ОБАЧЕ
снимка на ОБАЧЕ

абе що не е в играта  онова говедо марковски❓- много показателно.🐃🗾

JR

Кочината е в разпад. Смрадта става все по-гнусна. 

SvSophia
снимка на SvSophia

Кажи на "държавата" Му ОПГ ГЕРБ и не обиждай повече.

Тъкмо материал за господин Сула да продължава да се учи как се пишат кандидатстудентски есета на тема "родина", "държава" и "мърши".

генек

Цацаратурата обърква конците. Пиарчиците замълчаха, Арнаудова се скри, цацата бясно разпенва въздуха, юридическите банди почнаха да правят каквото се сетят - на нивото на акъла си...

Хаос...И па-па-паника...

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Емил Станоев

От шайката на ББ и Цвъц   е произхода на всяко  подобно действие !   Прокуратурата има ясни указания . По интересното е кой ще плаща после когато България пак бъде осъдена.!? Трябва да се приеме закон който да регламентира подобни казуси !  и да плаща този който е виновен а не държавата ! 

mitkomm

"Трябва да се приеме закон който да регламентира подобни казуси !  и да плаща този който е виновен а не държавата !"- точно това трябва да стане.Не може да си правиш каквото си искаш и друг да ти плаща масрафа- всеки да си носи персонално отговорностите, иначе е много лесно- безнаказан!

Дерсу Узала

Да подкрепим жертвите на Инквизицията МУ!

Коледна картичка за Иванчева и Петрова

ИНИЦИАТИВА В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА ЦЕЛИ ДА ВДЪХНЕ КУРАЖ НА ДВЕТЕ ЖЕНИ

 http://eurocom.bg/news/article/koledna-kartichka-z...

В социалните мрежи тръгна инициатива за изпращане на коледни картички до арестуваните за получаване на подкуп временно отстранена кметица на „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова. Целта на инициативата е да се вдъхне куража на двете жени и да бъде „поправено злото, нанесено от Цацаров-щината“.

Ето адреса на Десислава Иванчева и Биляна Петрова

София, 1309 ул. "Майор Георги Векилски" 2, ет 2, килия 6.

Архангел

Абе адвокат ли е, колкото и бой да яде все е малко!

Гл.ас. Духчев

Грешно е да се нарича Еосфорос Архангел.  👹

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Ся, архангел Михаил е покровител на полицаите, асистенте. От там и формения...

Advocates Inter...
снимка на Advocates International

https://www.mediapool.bg/boets-izliza-na-protest-s...

 

Боец излиза на протест

Влез или се регистрирай за да коментираш

×