facebook
twitter

Икономика

Задават се нови тапи в района на "Витиня"

Започна ремонт на алтернативен за тировете маршрут
646
Снимка: АПИ
Така изглежда алтернативният път за тировете. Заради тапите по магистралата той бе предпочитан и много от шофьорите на леки автомобили.

Започнал вчера ремонт на пътя София - Ботевград през прохода "Витиня" ще създаде допълнителни неудобства за шофьорите, става ясно от съобщение на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Участъкът е алтернативен маршрут за камионите над 12 тона заради течащите ремонти по магистрала "Хемус". В момента едната тръба на прясно ремонтирания тунел "Витиня", в посока София, е затворена заради ремонт на виадукт, който е в близост до тунела. До редакционното приключване на броя снощи обаче още не беше ясно дали и какви алтернативни маршрути са разработени за тежките камиони. 

В четвъртък е започнало запълването на най-големите дупки по алтернативното трасе, което е в отчайващо състояние. От агенцията съобщиха, че вчера се е работило в участъка от Врачеш към Бебреш и предупреждават шофьорите да спазват пътната сигнализация. Ремонтът се налага заради интензивния трафик и дъждовете в последните седмици и отворилите се дупки, обясняват от АПИ. Точно в този участък обаче имаше кърпене на дупки и миналата година.

Заради ремонта на виадуктите по „Хемус“ тировете преминават само по първокласния път през "Витиня". Тръбата в посока София на тунел "Витиня" ще е затворена цяло лято и пътуването по така наречената магистрала "Хемус" ще се извършва двупосочно само в едната тръба, което образува километрични задръствания от три месеца насам.
 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Страните от ОПЕК се договориха да намалят добива на петрол

07.12.2018

1625 36
Изборът на инвеститор за АЕЦ "Белене" трябва да приключи за 1 година

07.12.2018

633 12
Ремонтите по "Хемус" продължават и догодина

05.12.2018

651 6

Коментари

Han

Започнал вчера ремонт на пътя София - Благоевград през прохода "Витиня" ще създаде допълнителни неудобства за шофьорите

Ремонтът на Витиня сигурно ще създаде някои неудобства, но не и за пътуващите между София и Благоевград...

 

:)))

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

Не разбирам , защо тази "новина" е в този раздел? Или няма икономически теми, по които да се пише?

ЧИЧКО СИМИТЛИ

Ударните ремонти на мостове и тунели се правели заради НАТО

Автор: Гласове

13.07.2018 17:28 1771 преглеждания 8 коментар/а

 http://glasove.com/categories/novini/news/udarnite...

България има ангажимент да поддръжка 2959 километра пътища в страната в състояние, което да позволява преминаване на военна техника, каза днес в рамките на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Целта е по тях да може да мине техника на НАТО, при нужда.

 "На задните места фон Гайер и майор Фришмут също разговаряха тихо, но за по-сериозни неща. Двамата гледаха внимателно една карта, която бяха разтворили върху коленете си. — По долината на тази река могат да се концентрират най-малко четири дивизии — каза фон Гайер, като посочи с дръжката на лулата си върху картата. — Да!… — Фришмут кимна с глава. — Има широки полета за летища и маскирани лагери… Значи, от Южна България биха могли да потеглят едновременно към морето три успоредни колони. — Добре е да поискате и мнението на Военното министерство — предложи фон Гайер. — На българското ли? — замислено попита майорът. — Да. Те имат опита от три войни и познават основно местността. — Зная — каза Фришмут. — Но струва ми се, че е рано… Броман съобщи, че офицерският им корпус още не е изчистен напълно от антимонархически елементи. А и Тренделенбург настоява да не бързаме… Впрочем това са подробности. По-важни са пътищата!… — Майорът загрижено поклати глава. — Вижте този завой например!… Съвсем неправилно разрешение!… Оттук не биха могли да минат танкове и тежка моторизирана артилерия. — Те могат да поправят шосетата бързо — каза фон Гайер. — Това трябва да им се внуши още сега. — Искате ли да видите целия път? — попита бившият летец. — Докъде? — До гръцката граница. — Много добре, ако няма да събуди подозрение."

"Тютюн" Димитър Димов

Влез или се регистрирай за да коментираш