facebook
twitter

Икономика

Задават се нови тапи в района на "Витиня"

Започна ремонт на алтернативен за тировете маршрут
650
Снимка: АПИ
Така изглежда алтернативният път за тировете. Заради тапите по магистралата той бе предпочитан и много от шофьорите на леки автомобили.

Започнал вчера ремонт на пътя София - Ботевград през прохода "Витиня" ще създаде допълнителни неудобства за шофьорите, става ясно от съобщение на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Участъкът е алтернативен маршрут за камионите над 12 тона заради течащите ремонти по магистрала "Хемус". В момента едната тръба на прясно ремонтирания тунел "Витиня", в посока София, е затворена заради ремонт на виадукт, който е в близост до тунела. До редакционното приключване на броя снощи обаче още не беше ясно дали и какви алтернативни маршрути са разработени за тежките камиони. 

В четвъртък е започнало запълването на най-големите дупки по алтернативното трасе, което е в отчайващо състояние. От агенцията съобщиха, че вчера се е работило в участъка от Врачеш към Бебреш и предупреждават шофьорите да спазват пътната сигнализация. Ремонтът се налага заради интензивния трафик и дъждовете в последните седмици и отворилите се дупки, обясняват от АПИ. Точно в този участък обаче имаше кърпене на дупки и миналата година.

Заради ремонта на виадуктите по „Хемус“ тировете преминават само по първокласния път през "Витиня". Тръбата в посока София на тунел "Витиня" ще е затворена цяло лято и пътуването по така наречената магистрала "Хемус" ще се извършва двупосочно само в едната тръба, което образува километрични задръствания от три месеца насам.
 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

В България енергийната бедност е "екстремна", твърди доклад

21.02.2019

3173 42
Делегация на "Локхийд Мартин" договаря партньорство с БАН

21.02.2019

1196 17
Депутатите приеха оставката на Карина Кариванова без коментари

21.02.2019

885 7

Коментари

Han

Започнал вчера ремонт на пътя София - Благоевград през прохода "Витиня" ще създаде допълнителни неудобства за шофьорите

Ремонтът на Витиня сигурно ще създаде някои неудобства, но не и за пътуващите между София и Благоевград...

 

:)))

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

Не разбирам , защо тази "новина" е в този раздел? Или няма икономически теми, по които да се пише?

ЧИЧКО СИМИТЛИ

Ударните ремонти на мостове и тунели се правели заради НАТО

Автор: Гласове

13.07.2018 17:28 1771 преглеждания 8 коментар/а

 http://glasove.com/categories/novini/news/udarnite...

България има ангажимент да поддръжка 2959 километра пътища в страната в състояние, което да позволява преминаване на военна техника, каза днес в рамките на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Целта е по тях да може да мине техника на НАТО, при нужда.

 "На задните места фон Гайер и майор Фришмут също разговаряха тихо, но за по-сериозни неща. Двамата гледаха внимателно една карта, която бяха разтворили върху коленете си. — По долината на тази река могат да се концентрират най-малко четири дивизии — каза фон Гайер, като посочи с дръжката на лулата си върху картата. — Да!… — Фришмут кимна с глава. — Има широки полета за летища и маскирани лагери… Значи, от Южна България биха могли да потеглят едновременно към морето три успоредни колони. — Добре е да поискате и мнението на Военното министерство — предложи фон Гайер. — На българското ли? — замислено попита майорът. — Да. Те имат опита от три войни и познават основно местността. — Зная — каза Фришмут. — Но струва ми се, че е рано… Броман съобщи, че офицерският им корпус още не е изчистен напълно от антимонархически елементи. А и Тренделенбург настоява да не бързаме… Впрочем това са подробности. По-важни са пътищата!… — Майорът загрижено поклати глава. — Вижте този завой например!… Съвсем неправилно разрешение!… Оттук не биха могли да минат танкове и тежка моторизирана артилерия. — Те могат да поправят шосетата бързо — каза фон Гайер. — Това трябва да им се внуши още сега. — Искате ли да видите целия път? — попита бившият летец. — Докъде? — До гръцката граница. — Много добре, ако няма да събуди подозрение."

"Тютюн" Димитър Димов

Влез или се регистрирай за да коментираш

×