Медия без
политическа реклама

Треньорът на "ЦСКА-София" е подготвен за загуба днес

Нестор ел Маестро заяви, че няма да е изненада, ако "Адмира Вакер" спечели в София

26 Юли 2018
ЦСКА-София
Треньорът на "ЦСКА-София" Нестор ел Маестро прояви реализъм преди днешния двубой с "Адмира Вакер", макар да е доста вероятно това да не се хареса на феновете на отбора.

"Мачът е 50/50. Няма да е изненада, ако ние спечелим. Няма да бъде огромна изненада, ако "Адмира" спечели също".

По този изненадващо прям начин треньорът на "ЦСКА-София" Нестор ел Маестро изрази очакванията си преди днешното домакинство срещу "Адмира Вакер" от II квалификационен кръг за Лига Европа. Двубоят на ст. "Българска армия" е от 20 ч. и ще бъде предаван директно по "Диема спорт". Главен рефер ще е шотландецът Джон Бийгън.

Ел Маестро все пак заяви, че се надява тимът му да победи, но през цялото време не пестеше реализма си. "Адмира" е млад, добър отбор. Ако трябва да сме честни, тяхното ниво на лигата е по-добро от българското и затова имаме респект към тях... Очаквам да дойдат и да се опитат да не загубят мача... Очаквам равностоен двубой...", допълни 35-годишният специалист.

Той не скри, че очакванията му за труден двубой се градят и върху липсата на наказаните футболисти Тиаго Родригеш, Кристиян Малинов и Николай Бодуров. Липсата на последния ще е най-осезаема за Ел Маестро. Треньорът ще пусне на мястото на капитана в защита словашкия национал Борис Секулич. Наставникът обаче не потвърди дали Божидар Чорбаджийски ще носи лентата в отсъствието на Бодуров.

В петък трябва да стане ясно дали Малинов и Бодуров ще бъдат наказани от УЕФА за 2 мача за червените си картони в реванша срещу "Рига", т.е. дали отпадат и за реванша в Австрия на 2 август. Нестор ел Маестро сподели мнението си, че Бодуров не носи вина. "Бодуров не направи нищо от това, което чух и видях. Малинов направи нещо, но това е заради неговия манталитет, но точно заради него той е важен за нас. Разбира се, има тънка граница в такива ситуации", добави английският треньор.

Очаква се дебют в евротурнирите с екипа на "ЦСКА-София" да направи новият централен нападател Мауридес, който вече вкара първия си гол - при 2:0 над "Локомотив" (Пд). Преди домакинството срещу "Адмира Вакер" бразилецът патетично заяви пред "Диема спорт": "Ако трябва да пролея кръвта си за отбора, ще го направя". В навечерието на мача също така от клуба обявиха, че са удължили договора на национала Кирил Десподов до лятото на 2022 г.

Интересът към двубоя довечера е значителен сред привържениците на "ЦСКА-София". За тях ще бъдат отворени днес сектори А и В, както и зоната със седалки в сектор Г.