facebook
twitter

България

МВР проверява полицейско насилие срещу Николай Колев-Босия

104
БГНЕС
Николай Колев-Босия гладува от 29 дни с искане за оставката на транспортния министър Ивайло Московски.

Вътрешният министър Валентин Радев е разпоредил проверка по сигнал за грубо отношение на жандармеристи срещу Николай Колев-Босия, съобщиха от МВР. Проверка е започнала и след жалба за полицейско насилие от група граждани, подкрепящи протеста му.

"По повод изпратен до министъра на вътрешните работи остър протест от Николай Колев на 06.07.2018 г. с твърдение за  грубо и арогантно поведение на представители на жандармерията са взети незабавни мерки от страна на министъра на вътрешните работи", заявиха от МВР. Министърът е разпоредил на главния секретар Младен Маринов и инспектората да проверят случаите. 

Босия е в гладна стачка от 13 юни. Причината е корупцията в ДАИ. Той настоява за оставката на транспортния министър Ивайло Московски, който пък го призова да даде данни за корумпирани служители, ако разполага с такива.

В сряда вътрешният министър Радев стана поредният, който призова Колев да спре с гладната стачка. Същото направи преди няколко дни и президентът Румен Радев. "Корупцията никога няма да бъде преборена с пасивност и примирение, тя изисква гражданска мобилизация и почтеност, за която Вие давате пример. Съзнавайки това, Ви моля да прекратите Вашата гладна стачка, която успя да привлече вниманието на обществото към проблема. Сега на ход са институциите", написа президентът във "Фейсбук".

Засега Колев отказва да прекрати стачката, въпреки че вече не може да стои прав и седи в инвалидна количка. Вчера в София имаше и шествие от граждани в негова подкрепа, които хвърляха обувките си на жълтите павета. 

Все още няма коментари

Още

Томислав Дончев на спешна среща във ВСС за е-правосъдието

21.02.2019

202
Димитър Желязков - Очите остава в ареста

21.02.2019

60
Екоминистерството обвини популярния пътешественик Беър Грилс (видео)

21.02.2019

2198 21

Влез или се регистрирай за да коментираш

×