Медия без
политическа реклама

Microsoft се връща в бизнеса със смартфоните

Вторият опит на Microsoft може да се окаже по-добър.

Microsoft се опита преди време да се превърне във влиятелно име на пазара на смартфони - с Windows Mobile и серията Lumia устройства, произведени от Nokia. Опитите в тази сфера, знаете, не постигнаха желания успех и накараха компанията да съсредоточи вниманието си върху други сегменти, в които може да генерира повече приходи. 
Напоследък обаче има твърдения за ново желание на Microsoft да се върне на пазара на смартфоните - с премиерата на новия модел на Surface Phone.
Дали това е така, или не – още е рано да се каже. Ако има такава премиера, тя ще се проведе през 2019 година. Вече съобщихме, че този телефон трябва да отбележи драматична промяна в стратегията на Microsoft. Стана ясно, че този телефон няма да е обикновен смартфон, а принципно нов тип хардуер. Служител на компанията потвърди, че смартфоните от серията Surface няма да работят с Windows 10 Mobile, а с Android. Това, изглежда, е единственият шанс за успех в този сегмент.
Все още няма информация за конкретните технически спецификации, които ще ни бъдат предложени от първия Android смартфон на Microsoft.

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?