facebook
twitter

Чужбина

ЕС призна, че страните от Западните Балкани не искат реформи

392
ЕПА/БГНЕС
Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан призна, че страните от Западните Балкани не отчитат необходимостта от реформи, за да влязат в ЕС.

Евролидерите стават "все по-нетърпеливи" към нежеланието на страните от Западните Балкани да приемат, че са необходими реформи в сферата на върховенството на закона и това застрашава шансовете им да се присъединят към ЕС до 2025 г., писа британският в. "Гардиън", като цитира изказване на еврокомисаря по разширяването Йоханес Хан. "Във всички тези държави срещам известна съпротива да се решават правилно въпросите, свързани с върховенството на закона. Това е задължително изискване за ЕС... Признавам, че страните - членки на ЕС, стават все по-нетърпеливи по този въпрос, защото виждат, че това е от ключово значение – борбата срещу корупцията, медийната реформа и независимостта на съдебната система", подчерта той в Лондон, където се проведе среща на върха от т.нар. Берлински процес, посветена на евробъдещето на Западните Балкани.

ЗА КАРЕ - ПОМОЩ 

ЕС и Великобритания се ангажираха да увеличат подкрепата си за Западните Балкани, като заделят общо над 200 млн. евро, и се ангажираха да се опитат да мобилизират около 1 млрд. евро, съобщи електронното издание "Болкан инсайт". Подкрепата ще е основно за повишаване на сигурността, инвестициите и борбата срещу организираната престъпност. 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Русия съобщи за смъртта на шефа на ГРУ

22.11.2018

2025 28
ООН: Нужни са незабавни действия заради климатичните промени

22.11.2018

341 8
Тръмп благодари на саудитците за рязкото понижение на петрола

21.11.2018

969 7

Коментари

Billy-Joe Winchester

То пък източните Балкани като са заискали реформи ...

Влез или се регистрирай за да коментираш