Медия без
политическа реклама

БФС: Който плати емблемата, наследява ЦСКА

23 Март 2018
Атанас Фурнаджиев

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев обвърза евентуалното плащане на 8 млн. лв. за емблемата и активите на фалиралия ЦСКА с признаването на платеца за правоприемник на славния "червен" клуб.

"Имаше търг за емблемата на ЦСКА. Плащайки за емблемата, победителят в този търг вече се явява правоприемник на предишния клуб. Това трябва да се случи, за да стане всичко официално", каза той пред "Спортал".

Миналата пролет търга за активите на ЦСКА (включително емблемата) спечели приближеното до собственика на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев фенско сдружение "Ред Енимълс" с оферта за 8 млн. лв. Но парите още не са платени, защото има един обжалващ разпределението на сумата между кредиторите на ЦСКА - Атанас Борносузов. Той е треньор в школата на "ЦСКА-София", а забавянето на разглеждането на жалбата му е защото Борносузов продължава да не плаща 15 лв. такса за това обжалване.

Фурнаджиев изтъкна и ролята на президента на БФС Борислав Михайлов за връщането на отбора на Ганчев в евротурнирите и окачестви това като "много сериозен напредък". "Ако още две години те нямаха право да играят в Европа, това обричаше клуба на гибел", добави той.