facebook
twitter

Чужбина

Виена е готова да прати войници срещу мигрантите на Балканите

403
ЕПА/БГНЕС
Австрийски войници и полицаи участват в съвместно учение за охрана на границата край с. Шпилфелд на границата със Словения.

Австрия предлага да осигури войници на Балканите или в Северна Африка, за да подпомогне контрола върху потока от мигранти към Европа. Министърът на отбраната Марио Кунасек и вътрешният министър Херберт Кикъл са разкрили пред журналисти, че войниците също така могат да бъдат използвани по външните граници на Европейския съюз чрез двустранни споразумения за "помощни мисии" или в подкрепа на Европейската агенция за гранична сигурност "Фронтекс". Няколкостотин войници понастоящем подпомагат австрийската полиция, контролирайки границите със Словения, Унгария и Италия. Кикъл посочи, че армията помага от 2016 г., защото полицейските сили са били претоварени поради липсата на контрол на външните граници на ЕС.

С 1.1 млн. души се е увеличило населението на ЕС за последната година, сочат данни на Евростат. Ръстът се дължи на имигрантите, подчертава ИЮОбзървър. За същия период са починали 5.3 млн. европейци, а са родени 5.1 млн. души. Германия остава европейската страна с най-голямо население - 82.9 млн. души, следвана от Франция (67.2 млн. души) и Великобритания (66.2 млн. души).

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Поне 78 са жертвите на пожар в столицата на Бангладеш

21.02.2019

92
Захарова: Доскоро НАТО иронизираше оръжията ни, а сега се изнерви

21.02.2019

2873 56
Двама британски министри са "на нож" заради Брекзит

21.02.2019

1034 6

Коментари

Нашенец

Виена е готова да изпрати войници  в България на границата с Турция срещу мигрантите. А България е готова да прати още войници ... в Афганистан, да облекчи бюджета на САЩ. Това е разликата между националноотговорните политици и ибрикчиите.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×