Медия без
политическа реклама

АРТ ЛУПА

09 Юли 2018
EПА/БГНЕС архив
Роман Полански и Еманюел Сене в Кан.

Съпругата на Роман Полански 
бойкотира "Оскарите". Френската актриса Еманюел Сене публично отказа да се присъедини към американската Академията на филмовите изкуства и науки като неин член. Причината за решението й, оповестено с открито писмо, е изгонването на нейния съпруг от редовете на престижната филмова организация. През май тази година киноакадемията на САЩ взе решение да изключи чернокожия комедиен актьор Бил Косби и режисьора с полски корени Роман Полански. Причината са обвиненията в сексуални престъпления срещу двамата ветерани от гилдията. "От Академията на филмовите изкуства и науки предложиха на мен и на няколко други актриси да се присъединим към нея в интерес на феминизма. Едва ли някой би могъл да се усъмни относно моята позиция по въпроса за равноправието между мъжете и жените. Винаги съм била феминистка. Как обаче бих могла да пренебрегна факта, че само преди няколко седмици киноакадемията изгони от редовете си мъжа ми Роман Полански", се казва в отвореното писмо. Това представлява "непоносимо лицемерие", смята още френската актриса.

Джъстин Бийбър се сгоди
за Хейли Болдуин, дъщеря на актьора Стивън Болдуин и племенница на актьора Алек Болдуин. CNN и E! News потвърдиха информацията за годежа, по повод на която и родителите на Бийбър също показаха в социалните мрежи, че празнуват. Бащата на Бийбър Джеръми публикува снимка на сина си в "Инстаграм", заявявайки, че е "развълнуван за следващата глава", а майка му Пати Малет изрази вълнението си в "Туитър". Преди това Джъстин имаше дългогодишна връзка с колежката си Селена Гомес.

Класическа музика в Пещера
ще звучи за пръв път под стените на величествената крепост "Перистера". Събитието в тракийския град ще се проведе на 14 юли от 20 ч., а входът е свободен. Зрителите ще се насладят на изпълненията на обещаващи млади таланти -  цигуларите Александър и Мартин Зайранови, сопраното Стефани Кръстева и на вече утвърденото трио Атанас Кръстев, Ростислав Йовчев, Ивона Недева.