Медия без
политическа реклама

От днес Пловдив е Hills of Rock

20 Юли 2018
Снимка: БГНЕС
"Айрън мейдън" ще разтресат Гребната база в третата вечер.

От днес до неделя бъдещата Европейска столица на културата (2019) ще се превърне в рок столица на България. Фестивалът Hills of Rock очаква около 60 хиляди зрители в трите си вечери, съобщава кореспондентът на БГНЕС. В миналогодишното му първо издание край Гребната база дойдоха 25 000 души, но сега програмата е много по-мащабна. В Пловдив пристигат групи като "Джудас прийст", "Айдън мейдън" и "Сабатон". 

На три сцени ще свирят общо 55 банди от Балканите, Европа и Америка, като в първите две вечери ще се разгърне фестивалната част, а третата - 22 юли - е посветена на звездите от "Айрън мейдън", които ще излязат на голямата сцена. Тя е с размери 25 на 15 метра, а само осветлението за нея идва с 9 ТИР-а. На терена на стадион "Пловдив", който е в непосредствена близост до Гребната база, са поставени шатри за нуждите на изпълнителите - гримьорни, масажни стаи, бюфет, кухни. Екип от над 600 души работи за реализацията на събитието. 

В трите дни десетте входа за зрители ще бъдат отворени в 16.30 часа. Срещу билета си всеки посетител ще получи гривна с цвят, който го отпраща в определен сектор, и карта за плащане, която може да зареди на място и да купува храна и напитки във фестивалната зона, както и сувенири на групите. Специална денс сцена Hills of Bass ще работи от полунощ до 5 сутринта за най-лудите купонджии, билетите за нея се продават отделно. 

За нуждите на фестивала е изграден и къмпинг за 500 души (250 двойни палатки), оборудван с душ и тоалетни. Заради очаквания наплив от зрители с автомобили от цялата страна и околните балкански държави бул. "Копривщица" и част от бул. "Шести септември" ще бъдат затворени за движение и ще служат за паркинг.

Малка промяна в първоначално обявената програма се наложи при българските групи - за втора поредна година "Уикеда" отказват в последния момент договореното си участие и тази вечер те ще бъдат заменени на сцената от Jeremy?.