Медия без
политическа реклама

Light създаде смартфон с 9 камери

17 Юли 2018
Смартфонът ще има 9 или 5 камери.

Light създаде няколко прототипа на смартфони - с девет и пет камери на гърба, съобщи The Wall Street Journal. Серийната версия на смартфона ще бъде представена преди края на годината.

Light е известен като производител на фотоапарати L16 - с 16 лещи, още през 2015 г. Обективите се различават по фокусното разстояние - то варира от 28 до 150 милиметра. По време на снимката камерата събира изображението от всеки модул и го комбинира, което ви позволява да увеличите детайлите, да намалите шума и да промените фокусната точка в полученото изображение. При комбиниране на изображения от различните модули фотоапаратът може да получи окончателно изображение с резолюция от 64 мегапиксела.

Light работи върху прехвърлянето на тази технология на смартфони - този факт стана известен преди няколко месеца. Тогава стана ясно, че Light е започнал да си сътрудничи с голям производител на смартфони. Вече е ясно, че това е Foxconn.

Вече има серийни смартфони с две или три камери, но обикновено производителите ги използват, за да създадат ефект на ниска дълбочина на полета и други визуални подобрения.