Медия без
политическа реклама

Треньорът на волейболистите ще разчита на младоци за световното

23 Юли 2018
БГНЕС
Националите загряват преди откритата си за медии тренировка в столичната зала "Христо Ботев".

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че е притиснат от крайния срок за картотекиране на играчи за световното първенство и това ще го накара да разчита на младоци. До 30 юли той трябва да заяви 22-ма състезатели във FIVB, но петима от титулярите са под въпрос заради травми - разпределителят Георги Братоев, блокировачите Николай Николов и Теодор Тодоров, посрещачът Тодор Скримов и диагоналът Боян Йорданов.

"Трябва тези хора да ги дублираме с поне още по един играч на техния пост. И затова може би ще отидем на вариант да извикаме и Мирослав Градинаров, защото може да дублира две позиции, и да се впишем в тези 22 имена - поясни Константинов. - Няма да имам избор и ще трябва да разчитам на някои от по-младите, независимо колко са готови за участие на така важен форум. Все пак повечето показаха израстване при участието си в Лигата на нациите. Естествено, в тази ситуация нямаме много избор кои са готови и кои – не. Някои от тях в друга ситуация нямаше да имат шанса или място в националния отбор, но принудително се търсят варианти."

"Утре заминавам за Франция при д-р Дюпон - един от най-добрите специалисти в тази област. Той ще ми обясни реално какво мога да правя, какво ще се случи с фрактурата и дали е възможно да играя на световното, а после да се оперирам, или пък трябва веднага. В понеделник в 8 часа съм на преглед", обясни Георги Братоев и добави: "Не ми се иска да пропусна трето световно първенство".

"Важно ще бъде да направим колектив и да играем заедно като отбор, да си помагаме. С всички тези контузии голяма част от класата на отбора се отслаби - констатира пък капитанът Виктор Йосифов. - В момента още никой не е поставял цели за световното. Естествено, ще е страхотен успех, ако успеем да влезем в Топ 6."

Днес отборът заминава за подготовка във високопланинската база Белмекен, където ще е до 11 август. После вече предстои лагер във Варна, където от 9 септември в ДКС са и мачовете на тима от гр. D на световното - поред с Финландия, Иран, Пуерто Рико, Куба и световния шампион Полша.