Медия без
политическа реклама

Хамилтън ще вземе 80 млн. паунда от "Мерцедес" за 2 години

Няма как да бъда по-щастлив, каза шампионът във Формула 1 за новия си договор

20 Юли 2018
ЕПА/БГНЕС

Люис Хамилтън ще остане в "Мерцедес" поне още две години. Шампионът във Формула 1 подписа нов договор - до 2020 г., според който ще взема по 40 млн. паунда на сезон. Сегашният контракт на британеца изтичаше в края на този сезон. Хамилтън кара за "Мерцедес" вече шести сезон, като спечели три световни титли - през 2014, 2015 и 2017 г. Преди това той бе пилот на "Макларън", докато тимът все още работеше с "Мерцедес" и стана шампион и през 2008-а.

"Продължаването на договора беше формалност. С Тото Волф (спортният директор на тима - б.а.) седнахме и говорихме още през зимата. Хубаво е вече да подпиша на хартия, да го съобщим, а след това да си продължа работата както обикновено. Част съм от състезателното семейство на "Мерцедес". Никога не съм бил по-щастлив в отбора от сега. Искам да печеля още в бъдеще и съм сигурен, че това е правилното място за следващите години", каза Хамилтън. 

В момента той изостава с 8 т. от пилота на "Ферари" Себастиан Фетел в класирането преди Гран при на Германия, с което сезонът ще бъде преполовен. 

"Въпреки че имаме толкова много успехи от 2013-а насам, в "Мерцедес" сме по-гладни от всякога. Страстта за състезание се споделя от всеки човек в екипа. Винаги търсим как да станем по-добри и искаме да направим така, че да сме на върха. Нямам търпение да видя какво ще постигнем в следващите два сезона и половина", каза Люис.

Волф пък се радва, че Хамилтън вече подписа и с това сложи край на всички слухове за бъдещето му. В един момент се заговори дори, че британецът не само може да напусне тима, но и да се оттегли от спорта.

"Разбираемо е да има голям интерес и много спекулации. Няма какво повече да се каже за Люис във Формула 1 - той е един от най-великите в историята и статистиката му говори сама. "Мерцедес" се превърна в дом на Люис в F1. Сигурен съм, че можем да напишем още невероятни глави в историята си", каза Волф.

От "Мерцедес" все още не са потвърдили кой ще е вторият пилот догодина, но се очаква Валтери Ботас (Фин) да запази мястото си.