Медия без
политическа реклама

Хиляди фенове посрещнаха Роналдо в "Ювентус"

Звездата ще получи 10 млн. евро бонус, ако тимът спечели Шампионската лига

17 Юли 2018
ЕПА/БГНЕС
Кристиано Роналдо поздравява феновете на "Юве", които го чакаха пред стадиона

Хиляди фенове на "Ювентус" посрещнаха Кристиано Роналдо, който вчера премина медицинските прегледи и подписа официално 4-годишния си договор. Португалецът пристигна в Торино с частен самолет още в неделя и отиде на вечеря с шефовете на клуба, воглаве с президента Андреа Аниели. 

В 10 ч. сутринта вчера той се появи пред стадиона на "Юве" и поздрави феновете. Те го посрещнаха със скандирания "Донеси ни Шампионската лига". "Ювентус" не е печелил турнира от 22 години, като загуби 5 поредни финала. Тифозите се събраха, въпреки че клубът не бе планирал официално посрещане по молба на самия Роналдо. По-късно вечерта звездата даде пресконференция, на която бяха акредитирани 300 журналисти от цял свят.

Според италианските медии заплатата на Роналдо не е 30, а 31 млн. евро на година. "Ла Стампа" пък твърди, че португалецът ще получи бонус от 10 млн. евро, ако "Юве" спечели Шампионската лига. Цялата сделка по привличането му ще излезе около 400 млн. евро - 100 млн. трансферна сума, 12 млн. в такси, 31 млн. заплата за 4 години, бонуси и данъци.

Работници във фабрика на "Фиат" в град Мелфи заплашиха, че ще вдигнат стачка заради това, че автомобилната компания ще плати част от парите за португалеца. В стачката обаче са участвали само петима души, а във фабриката работят общо 1700. "Отразяването на тези агитации бе огромно и непропорционално спрямо фактите", се казва в съобщение от "Фиат".

Междувременно бившият президент на "Реал" (Мадрид) Рамон Калдерон обяви, че клубът е допуснал "историческа грешка" с продажбата на Роналдо. Калдерон бе човекът, който привлече звездата от "Манчестър Юн" за 94 млн. евро през 2009 г.

"Много е тъжно и трябва да съжаляваме, че продадохме играч като Роналдо. С това, което ми костваше да го привлека, с цялото усилие, което положихме да го доведем в Мадрид... "Манчестър Юн" не искаше да го продава, беше много трудно да го вземем. Продажбата му сега не е добра новина, независимо дали е за 100 млн. или за 1 млрд. Вярно е, че в договора му имаше клауза от 1 млрд., за да обезкуражим тези, които го искаха, но в същото време и да покажем, че няма друг като него. Това е историческа грешка", коментира Калдерон пред "АС".

Капитанът на "Рома" Даниеле де Роси пък призна, че с идването на Роналдо "Юве" излиза  2-3 стъпки пред конкурентите си в Италия. "Бианконерите" спечелиха последните 7 титли в Серия А.

"Трансферът ще донесе полза на Италия, но най-вече на "Юве". Те започват сезона с 2-3 стъпки пред останалите. Спечелиха 7 поредни титли, но с привличането на един от двамата най-добри в света те се целят още по-високо. Той все пак трябва да се адаптира, това, че е дошъл, не значи, че им е писано да спечелят Шампионската лига", каза Де Роси.