Медия без
политическа реклама

НАКРАТКО

20 Юли 2018

Колумбиецът

Ригоберто Уран се оттегли от участие в колоездачната Обиколка на Франция преди вчерашния 12-и етап в Алпите. Заелият второ място в генералното класиране на "Тур дьо Франс" миналата година южноамериканец е с контузии на левия крак и лявата ръка след падане по време на неделния етап. От тазгодишното състезание пък бе дисквалифициран Марк Кавендиш (Вбр) заради невъзможност да намали изоставането си от лидера. Състезателят на "Дайменшън Дейта" пресече финала 1.05:33 ч. след победителя в етапа Джерайънт Томас (Уелс).

 

Бившият №1

в света Анди Мъри ще участва в Откритото първенство на САЩ по тенис, съобщи официалният сайт на турнира. Британецът, който почти не е играл през последната година заради травма в дясното бедро, в момента заема 839-о място в световната ранглиста, но ще се възползва от правото си на "защитен ранкинг".


1/4-финал

достигна Васил Младенов на турнира по тенис на твърд корт в Тайпе (Тайв, $25 000). Във II кръг българинът надделя над представителя на домакините Ю Сян Чю със 7:5, 6:3 за 2,01 ч. 28-годишният софиянец заработи 3 т. за световната ранглиста и $730 от наградния фонд, а за място на 1/2-финалите ще играе срещу поставения под №4 в схемата Никълъс Хю (САЩ).