Медия без
политическа реклама

Вицешампионите ще получат по €9500 държавна премия

17 Юли 2018
ЕПА/БГНЕС
Никола Калинич

Футболистите на Хърватия сами ще решават дали техният съотборник Никола Калинич ще получи сребърен медал от световното първенство. Нападателят на "Милан" бе изгонен от отбора, след като отказа да влезе като резерва срещу Нигерия на 16 юни. Решението за освобождаването му бе взето от треньора Златко Далич, който обясни, че футболистът се е опитал да се оправдае с контузия в гърба. Според треньора обаче нападателят е бил сърдит заради това, че е резерва и трябва да влиза в игра чак в 85-ата минута. 

Попитан за медала на Калинич, пресаташето на хърватската федерация Томислав Пачак отговори: "Ще видим. Играчите ще решат." По правилника на ФИФА всеки отбор, завършил на едно от първите три места, получава по 50 медала от съответния цвят. 

Все още не е ясно и дали Калинич ще получи премия заради това, че бе част от отбора. Според хърватските медии футболистите от националния отбор ще получат държавни премии по 9500 евро за второто място. Треньорът Далич ще вземе 8000 евро, а останалите хора в щаба му ще си разделят общо 13 000 евро.