Медия без
политическа реклама

Треньорът на Хърватия: Цяло чудо е, че сме на 1/2-финалите

Ние самите сме изненадани, но не искаме да спираме дотук, допълни Златко Далич

11 Юли 2018
ЕПА/БГНЕС
Футболистите от хърватския национален отбор слушат наставленията на Златко Далич по време на последната тренировка преди отпътуването за Москва.

Селекционерът на Хърватия Златко Далич определи като "чудо" класирането на балканския тим за 1/2-финалите на световното първенство по футбол. Хърватите елиминираха с дузпи първо Дания, а после и домакина Русия и намериха място в Топ 4 за втори път в историята след дебюта си през 1998 г., когато спечелиха бронзовите медали.

"Цяло чудо е, че сме на 1/2-финалите. Да, ние самите сме изненадани - призна 51-годишният Далич. - Но сега трябва да продължим да вярваме в себе си. Имаме толкова добри футболисти, с такъв огромен потенциал, че всъщност не е толкова странно, че сме сред най-добрите четири тима в света. За мен лично това е най-прекрасният период в кариерата ми. Това е всичко, за което съм мечтал. Определено не искаме да спираме дотук."

Тази вечер от 21 ч. Хърватия излиза срещу Англия в опит за първи път да се класира за финала за световната купа. Голямото притеснение на Далич е дали футболистите му ще успеят да се възстановят физически след двата поредни 120-минутни двубоя на 1/8-финалите и 1/4-финалите. В понеделник тренировката пропуснаха двама защитници - Деян Ловрен и Шиме Върсалко (който със сигурност пропуска днешния мач), както и вратарят Даниел Субашич.

Нападателят Марио Манджукич се опита да успокои както наставника, така и хилядите фенове в родината си, като заяви: "Всички ще бъдем готови. Това е полуфинал на световно първенство, никой няма да се оплаква от нищо".

Същевременно хърватската футболна федерация (HNS) отзова Огнен Вукоевич от своята делегация на Мондиал `18 заради политическия скандал, в който се забърка. Бившият хърватски футболист, който сега работи като скаут на "Динамо" (Киев), бе заснет заедно със защитника Домагой Вида да скандира "Слава на Украйна" след победата над Русия. От ФИФА само порицаха Вида, но наложиха глоба от 15 000 швейц. франка на Вукоевич.

Вчера от украинската футболна федерация (ФФУ) обявиха, че те ще платят санкцията, и освен това са готови да окажат на Вукоевич "юридическа и материална помощ", ако той реши да обжалва санкцията на ФИФА.

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?