Медия без
политическа реклама

"Червените дяволи": Ние сме по-добрият отбор

Треньорът Мартинес смята, че настройката за мача за трето място ще е много трудна

12 Юли 2018
EПА/БГНЕС
Капитанът на "червените дяволи" Еден Азар (в средата) бе най-малтретираният от френските защитници играч на Белгия - в случая Рафаел Варан (вдясно) го е покосил. Реферът от Уругвай Андрес Куня не отсъди три очевадни нарушения срещу Азар, все пред наказателното поле на французите, с което си навлече критики от белгийския тим.

Въпреки загубата на полуфинала от Франция "червените дяволи" продължиха да настояват, че са по-добрият и креативен отбор. Едно от най-крайните мнения бе на капитана Еден Азар, който преди двубоя си призна, че като малък е стискал палци за "петлите". Разбира се, на пресконференцията след двубоя той бе запитан дали не съжалява, че не е бил в състава на французите.

"Предпочитам да загубя с тима на Белгия, отколкото да спечеля с този на Франция. Ние играем по-красив футбол, такъв стил ми подхожда по-добре", отвърна десетката.

Почти на подобно мнение бе и вратарят Тибо Куртоа: "Не бих казал, че те са по-добри от нас. Добре се отбраняваха на 35 метра пред вратата си. Така играят през цялото световно. На Уругвай вкараха от стандартно положение, на нас от ъглов удар. За футбола щеше да е по-добре, ако бяхме спечелили ние. Ние играем футбол, а те се отбраняват и само контраатакуват с Мбапе, който е много бърз."

"Разочаровани сме, защото чувстваме, че сме най-силният отбор на световното. Да, трудно създавахме положения, но срещу такъв отбор се играе трудно. Дали бих искал да победя по такъв начин? Да, ако ще ни донесе титлата, но с нашата игра ние заслужавахме повече", каза пък халфът Ян Вертонген.

Малко по-умерен бе наставникът на белгийците Роберто Мартинес.

"Беше тежък мач, имаше няколко момента, които определиха изхода му. Играта бе равностойна, Франция играеше на контри с Мбапе и Гризман, а накрая се отбраняваше много добре. Разликата е, че ние нямахме късмет - каза испанският специалист. - Тук допуснахме общо 5 гола, 3 от които след стандартни положения, но това е тенденция на първенството. Ние сме много добре организирани, но разликата дойде от сантиметри, от недостатъчно фокусиране от наша страна. Такива ситуации могат много да повлияят на мача, както и стана."

Мартинес добави, че ще му е трудно да мотивира отбора за мача за третото място след разочарованието от полуфинала и обясни: "Следващите 48 часа ще са много важни. Ще трябва да се настроим."

 

ПОДИГРАВКИ

Една от легендите на френския футбол - Тиери Анри, който е пом.-треньор на Белгия, бе сред най-коментираните личности преди полуфинала. А след него стана обект и на шеги. Френските железници например публикуваха в “Туитър” следното: “Тиери, ако искаш да се прибереш във Франция вече, няколко влака тръгват от Брюксел.”