facebook
twitter

Спорт

Русия прие извинението на Домагой Вида

1311
ЕПА/БГНЕС
Домагой Вида, Иван Ракитич и Марио Манджукич (от ляво на дясно) ликуват на ст. "Лужники" след историческия за хърватския футбол обрат срещу Англия на 1/2-финалите от Мондиал `18.

Защитникът на хърватския национален отбор Домагой Вида поднесе официалното си извинение на домакините на Мондиал `18 в Русия за провокативното поведение след 1/4-финала срещу "сборная". След победата с дузпи над руския тим бранителят извика във видеоклип от съблекалнята: "Слава на Украйна", което бе възприето от домакините като своеобразен нацистки поздрав.

"Знам, че допуснах грешка. Извинявам се на хората в Русия, не съм искал да оскърбя никого. Готов съм да се уча от грешките си", коментира след 1/2-финала срещу англичаните Вида, който бе шумно освиркван от руските фенове на ст. "Лужники" в Москва. Там ще бъде и финалът между Хърватия и Франция в неделя.

Вчера председателят на комисията за физкултура, спорт, туризъм и младеж към Държавната дума Михаил Дегтярьов обяви, че извинението на хърватския футболист трябва да бъде прието и случаят да остане в историята. "Най-доброто в случая беше да поднесе искрени извинения пред запалянковците и той го направи. Това ще бъде урок за него и надявам се, че случаят е приключен", обяви депутатът.

Освен това Дегтярьов честити на хърватите класирането на финала: "Поздравяваме цяла Хърватия! Възможно е на наша територия за първи път в историята да видим как славяни стават световни шампиони по футбол. Това ще бъде прекрасна символика."

Същевременно президентът на хърватския футболен съюз Давор Шукер също поднесе извинения за създаденото политическо напрежение от поведението на Домагой Вида и члена на треньорския екип Огнен Вукоевич, който също скандираше лозунга "Слава на Украйна".

"Прекрасно осъзнаваме, че това беше неуместна постъпка. Поднасяме извинение на руската страна. Ние поддържаме позицията на ФИФА, че спортът не бива да се смесва с политиката", обяви някогашният голмайстор.

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Хърватинът Вида се отърва само с порицание за "Слава на Украйна!"

09.07.2018

335
ФИФА ще разследва хърватски национал за клип в прослава на Украйна (видео)

08.07.2018

2518 53
Брейк измества бейзбола и каратето от олимпийските игри в Париж `24

21.02.2019

216 8

Коментари

бългаpче

През това време Симонян призова руснаците да не почиват на море в Хърватия а в Сърбия. Там морето било по чисто 

?

 

Натисни тук

ЧИЧКО СИМИТЛИ

Това е англо-саксонско sense of humour, нали?

Forza NATO

Невъзможно е Дегтярьов да не знае, че злите усташи до един са неславяни и заклети фашисти.

 

Предател.

Добре, че форумните АБПФК бдят.

Kole
снимка на Kole

Хероям - сало

Octagon

А, българчето било още туканка...Не са го замразили след всичките му попръжни оня ден! Да е живои здраво! 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×