Медия без
политическа реклама

"Бока" преметна "Левски" и идва в Европа

Заради неустойка аржентинският гранд ще си спази само ангажимента към "Барселона"

18 Юли 2018
SPORTAL.BG
Делио Роси

Един от най-популярните южноамерикански клубове - "Бока Хуниорс", все пак ще дойде в Европа през август, но въпреки това няма да спази уговорката си с "Левски" за приятелски мач на 19-и по случай 75-годишнината от рождението на легендарния Георги Аспарухов-Гунди. Аржентинският гранд преди две седмици обяви, че няма да пътува до Стария континент, защото има много натоварена програма, включваща мачове за купата на страната и за южноамериканската купа "Либертадорес".

Всъщност "Бока" се съгласи да играе със "сините", защото бе поел ангажимент да участва на 15 август в традиционния приятелски предсезонен мач на "Барселона" за купата "Жоан Гампер". Той също трябваше да отпадне от програмата на аржентинците, но вчера те обявиха, че все пак ще спазят този си ангажимент. Това испанските медии обясняват с факта, че за 53-тото издание "Жоан Гампер" има сключен договор, по който "Бока Хуниорс" дължи неустойка.

Същевременно договорката на аржентинците с "Левски" бе само да получат пари за участието им в мача за Гунди, което не води до никакви юридически последствия при отказ. "Сините" вече два месеца продават билети за срещата на 19 август. След като се разбра за отказа на аржентинския гранд, организаторите на шоуто започнаха преговори "с голям европейски клуб от Топ 5 на континента". Като един от вариантите бе считан "Милан", но в такъв случай датата трябва да се промени, тъй като на 20 август започва първенството на италианската Серия А.

Очаква се до няколко дни клубът, с който е постигната договореност, да бъде обявен официално. И "Левски, и организаторите от Moko Solution изчакваха снощния мач реванш на "сините" от I квалификационен кръг на Лига Европа срещу "Вадуц". Тимът на треньора Делио Роси загуби преди седмица с 0:1 в Лихтенщайн и се нуждаеше от победа с повече от 2 гола разлика, за да се класира напред.