facebook
twitter

Спорт

Безредици в Брюксел белязаха загубата на Белгия

116
sudinfo
Полицията в Брюксел успя да се справи с войнстващите фенове от африкански произход

Разочаровани от загубата на "червените дяволи" в полуфинала, белгийски фенове предизвикаха безредици по улиците на Брюксел. На площад "Мироар", където има фензона и мачовете се гледат на огромен екран, за реда следяха 120 полицаи, които не допуснаха безредици. Но по околните улици не бе точно така.

По информация на тв канала RTBF ядосаните от отпадането на отбора запалянковци са започнали да обръщат масите на близките кафенета, а също така са си спретнали и сбиване. Най-напрегнато е било при метростанция "Симонис", до базиликата Кукелберг. Там над сто човека са влезли в схватка с полицейски отряди, дошли да въведат ред.  Шефът на полицейска зона Брюксел-Запад - Жак Гортеман, заяви пред "Ла Капитал": "Между 100 и 150 африканци дойдоха при "Симонис". Те явно търсеха конфликт и атакуваха нашите служители". В резултат на безредиците е ранена една полицайка.

Сбиване е имало и в Ница, където пък няколко десетки французи са пострадали при празнуването на победата. Според портала nicematin.com след края на мача тълпата е започнала да възпламенява фойерверки и други пиротехнически изделия. За да избягат от разстлалия се лютив дим, хората са започнали да се блъскат един друг, както и да обръщат маси и столове от заведенията на улицата. Според данни от полицията пострадалите са повече от 30 души.

Все още няма коментари

Още

Брейк измества бейзбола и каратето от олимпийските игри в Париж `24

21.02.2019

145 4
Красимир Анев стана европейски шампион по биатлон

20.02.2019

1568 11
БФС глоби Любослав Пенев с 9000 лв.

19.02.2019

1180 14

Влез или се регистрирай за да коментираш

×