Медия без
политическа реклама

Само двама световни шампиони са в идеалния отбор на Мондиал `18

19 Юли 2018
TWITTER

Само двама футболисти на световния шампион Франция попаднаха в идеалния отбор на Мондиал `18 в Русия. Това са защитникът Рафаел Варан и нападателят Килиан Мбапе. Единственият представител на финалиста Хърватия пък е плеймейкърът Лука Модрич, който получи "Златната топка" за играч №1 на първенството.

Това определи вотът на феновете, който от 2010 г. е използван от ФИФА за определяне на "дрийм тима" на световни първенства. Гласуването протече от 29 юни до 15 юли и в него се включиха над 129 000 уникални потребители на FIFA.com. Най-голяма подкрепа е получил капитанът на хърватите Модрич (над 65 000 гласа), следван от бразилския халф Филипе Коутиньо (над 59 000) и Мбапе (над 54 000).

В идеалната единайсеторка по схемата 4-3-3 са включени още вратарят Тибо Куртоа (Бел), бранителите Тиаго Силва (Браз), Диего Годин (Ур) и Марсело (Браз), халфът Кевин де Бройне (Бел) и нападателите Хари Кейн (Анг) и Кристиано Роналдо (Пор).

Прави впечатление отсъствието на носителите на "Сребърната топка" и "Бронзовата топка" на Мондиал `18 - съответно Еден Азар (Бел) и Антоан Гризман (Фр). Няма ги и световните суперзвезди Лионел Меси (Арж) и Неймар (Браз).