Медия без
политическа реклама

"Славия" картотекира македонец за Лига Европа

23 Юли 2018
Ивайло Димитров

"Славия" картотекира македонеца Неманя Иванов за мачовете с хърватския "Хайдук" (Сплит) от II предварителен  кръг на Лига Европа. 23-годишният централен защитник наскоро подписа с "белите", но не бе в списъка за срещите от I предварителен кръг - с финландския "Илвес" (Тампере). Сега обаче се освободи място, защото един от основните нападатели на отбора - Ивайло Димитров, бе продаден на арменския "Арарат" (Ереван).

Димитров изкара три сезона при "белите", като за 90 мача отбеляза 35 гола. Той бе повикан и два пъти в националния отбор. Има вариант да го замени бившият национал Димитър Рангелов (35 г.). Той ще се завърне в "Славия", ако до края на юли не успее да си намери нов отбор в Турция. Рангелов бе във втородивизионния "Юмрание", но договорът му изтече и сега е свободен агент.

Същевременно стана ясно, че вратарят ветеран Георги Петков, най-вероятно ще се възстанови за първия мач с "Хайдук", който е в Сплит на 26 юли (четвъртък). 42-годишният капитан получи травма преди реванша срещу "Илвес" и по препоръка на лекарите треньорът Златомир Загорчич го остави извън групата, за снощния мач с "Берое" - целта е да може да се възстанови.